X

Ισπανία: Απώλειες για το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι στις εκλογές

Οι σχηματισμοί που υποστηρίχθηκαν από το Podemos φαίνεται ότι κερδίζουν τις δημοτικές εκλογές στη Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη.

Ant1news



Τις περισσότερες ψήφους πήρε σήμερα στις τοπικές και τις περιφερειακές εκλογές το κυβερνών κεντροδεξιό ισπανικό Λαϊκό Κόμμα (PP), ωστόσο απέτυχε να κερδίσει την πλειοψηφία στις περισσότερες αναμετρήσεις , σύμφωνα με τα έξιτ-πολ, που δείχνουν ότι χάνει για πρώτη φορά τη Μαδρίτη από το 1991, καθώς και το προπύργιο της Βαλένθια. 

Με βάση τα έξιτ-πολ, οι αριστεροί σχηματισμοί που υποστηρίχθηκαν από το Podemos, που τάσσεται κατά της λιτότητας, φαίνεται ότι κερδίζουν τις δημοτικές εκλογές στην πρωτεύουσα Μαδρίτη και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Βαρκελώνη. Σημαντική άνοδο καταγράφει και το νέο, φιλικό προς τις αγορές κόμμα Ciudadanos (Πολίτες). 

Σε μια πρόγευση από τις εθνικές εκλογές που αναμένονται τον Νοέμβριο, τα κύρια κόμματα της χώρας θα πρέπει τώρα να μπουν σε μια περίοδο συνασπισμών και συμβιβασμών στις 13 από τις 17 περιφέρειες της Ισπανίας που ψήφισαν σήμερα μαζί με περισσότερες από 8.000 πόλεις και κωμοπόλεις.