X

Τυραννόσαυρος Ρεξ μεταφέρθηκε στη Γερμανία για… τομογραφία

Το Κέντρο Βιοποικιλότητας «Naturalis» και το Ινστιτούτο «Fraunhofer EZRT» θα παρουσιάσουν τα ευρήματα της έρευνάς τους στο τέλος του μήνα.

Ant1news

Στο Ερευνητικό Ινστιτούτο «Fraunhofer EZRT», στο Fuerth της Γερμανίας, μεταφέρθηκε το κρανίο ενός προϊστορικού Τυραννόσαυρου Ρεξ, ηλικίας 66 εκατομμυρίων ετών και βάρους 690 κιλών, το οποίο ανήκει στο Κέντρο Βιοποικιλότητας «Naturalis» της Ολλανδία.

Το κρανίο ανήκει σε θηλυκό Τυραννόσαυρο Ρεξ που βρέθηκε σε ανασκαφές στη Μοντάνα το 2013 και εξαγοράστηκε από το Κέντρο Βιοποικιλότητας «Naturalis» το 2014. Ο σκελετός θα παρουσιαστεί στο «Naturalis» στο Leiden της Ολλανδίας τον Σεπτέμβριο του 2016.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου «Fraunhofer EZRT» εξέτασαν τη δομή του κρανίου βάσει των 3D εικόνων αξονικής τομογραφίας υψηλής ανάλυσης. Το Κέντρο Βιοποικιλότητας «Naturalis» και το Ινστιτούτο «Fraunhofer EZRT» θα παρουσιάσουν τα ευρήματα της έρευνάς τους στο τέλος του μήνα.

Το καλοδιατηρημένο απολιθωμένο κρανίο του Τυραννόσαυρου Ρεξ διένυσε μια απόσταση 7.800 χλμ, μέσα σε ένα ξύλινο κιβώτιο μήκους 1,90μ, από το Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών «Black Hills» στη Νότια Ντακότα της Αμερικής.

Πρώτα μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και από εκεί η μεταφορά έγινε με ένα αεροσκάφος Boeing 747 μέχρι τη Λιέγη και στη συνέχεια με φορτηγό εξοπλισμένο με state oft he art τεχνολογία εντοπισμού ως το Fuerth.

Η επιχείρηση μεταφοράς από την εταιρία ταχυμεταφορών θα ολοκληρωθεί όταν η TNT μεταφέρει το δείγμα πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα Ιουνίου 2015.