X

Σκληρή αντίδραση της Γαλλίας για τις παρακολουθήσεις από την NSA

Αυστηρή ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας μετά τις αποκαλύψεις ότι η NSA παρακολουθούσε τους Ζακ Σιράκ, Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ.

Ant1news



Την έντονη αντίδραση της Γαλλίας προκάλεσαν οι νέες αποκαλύψεις ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ κατασκόπευε τους Γάλλους Προέδρους, Ζακ Σιράκ, Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ, κατά την περίοδο 2006-2012.

Η Γαλλία «δεν θα ανεχθεί καμία ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά της», ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Άμυνας, υπό τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

«Οι αμερικανικές αρχές έχουν αναλάβει δεσμεύσεις, πρέπει να επαναδιατυπωθούν και να τηρηθούν αυστηρά», προστίθεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, που καταδικάζει ως «μη αποδεκτά» τα γεγονότα.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, κάλεσε σήμερα την πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Γαλλία για να ζητήσει εξηγήσεις σχετικά με τις αποκαλύψεις του WikiLeaks για τις παρακολουθήσεις των τριών Προέδρων της Γαλλίας, σύμφωνα με γαλλική διπλωματική πηγή.