X

Επείγουσα προσγείωση αεροσκάφους της Ryanair

Υποψίες για εκρηκτικά προκάλεσαν αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair. Άμεση κινητοποίηση των Αρχών. Κρατείται ως ύποπτος ένας 48χρονος.

Ant1news

Αεροσκάφος της Ryanair που εκτελούσε την πτήση Οσλο-Βαρρσοβία πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο Μόντλιν κοντά στη Βαρσοβία λόγω υποψιών για την ύπαρξη εκρηκτικών υλών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πολωνικής αστυνομίας.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν, δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου, η οποία εξήγησε ότι ο κυβερνήτης ζήτησε να πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση και ότι το αεροσκάφος ερευνάται για εκρηκτικά.

Λίγο μετά την προσγείωση η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανώνυμο τηλεφώνημα για φάρσα προκάλεσε την επείγουσα προσγείωση και ότι κατά την έρευνα στο αεροσκάφος δεν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Κρατείται 48χρονος ως ύποπτος

Η κινητοποιήση των αστυνομικών αρχών ήταν άμεση και περίπου μία ώρα μετά το περιστατικό, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι κρατείται ύποπτο άτομο ως υπαίτιο για τη φάρσα που ανάγκασε τον κυβερνήτη του αεροσκάφους της Ryanair να πραγματοποιήσει την επείγουσα προσγείωση.

Σύμφωνα με το πολωνικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN24, αστυνομικοί εντόπισαν τον τηλεφωνικό αριθμό από το οποίο έγινε το τηλεφώνημα και κρατούν στο σπίτι του έναν 48χρονο.

"Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι έχουμε να κάνουμε με μία οργανωμένη ομάδα. Ηταν μάλλον μία επιπόλαιη φάρσα", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.