X

Ολάντ: Αποτράπηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις αυτή την εβδομάδα στη Γαλλία

Σε τέσσερις συλλήψεις υπόπτων προχώρησαν οι γαλλικές αρχές για τις σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ant1news



Αρκετές «τρομοκρατικές επιθέσεις» απέτρεψαν αυτή την εβδομάδα οι γαλλικές αρχές, όπως γνωστοποίησε την Τετάρτη ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ενώ πρόσθεσε ότι την Πέμπτη το υπουργείο εσωτερικών πρόκειται να δώσει περισσότερα στοιχεία για τις  σχεδιαζόμενες επιθέσεις.

Από πλευράς του, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, αποκάλυψε ότι τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις που σχεδιάζονταν.

Οι τέσσερις ύποπτοι που συνελήφθησαν σχεδίαζαν «τρομοκρατικές επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις» και βρίσκονταν σε επαφή με γνωστούς στις γαλλικές αρχές τζιχαντιστές οι οποίοι βρίσκονται στη φυλακή, πρόσθεσε ο κ. Καζνέβ, σημειώνοντας πως οι συλλήψεις των υπόπτων, ηλικίας από 16 ως 23 ετών, έγιναν τη Δευτέρα.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν σχετίζονται με τις υποθέσεις αυτές οι εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες σε ένα εργοστάσιο χημικών στα νότια της χώρας.

Στη Γαλλία έχουν επιβληθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση ισλαμιστών τον Ιανουάριο στο Παρίσι, η οποία προκάλεσε το θάνατο 17 ανθρώπων, καθώς και έπειτα από το συμβάν που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο, όταν ένας φερόμενος ως ισλαμιστής αποκεφάλισε το αφεντικό του και αποπειράθηκε να ανατινάξει μια βιομηχανική μονάδα αμερικανικών συμφερόντων στα προάστια της Λιόν.