X

Εγκρίθηκε η συμφωνία και από το Φινλανδικό Κοινοβούλιο

Δόθηκε το πράσινο φως για να γίνουν διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για ένα τρίτο μνημόνιο.

Ant1news

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούχα Σίπιλα, τόνισε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία τους έγκειται στην ελλιπή «ιδιοκτησία» του νέου προγράμματος από την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι αυτό πρέπει να ενισχυθεί στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων αναφορικά με το χρέος, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ στην ομιλία του είπε ότι η Φινλανδία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαπραγμάτευση με την Ελλάδα.

Ο κ. Στουμπ, τόνισε ότι η Φινλανδία δεν θα αποδεχθεί κούρεμα, αλλά μπορεί να συζητήσει άλλες μορφές αναδιάρθρωσης του χρέους, σημειώνοντας ωστόσο, ότι δύσκολα μπορεί να υπάρξει χώρος, για περαιτέρω ανακούφιση του χρέους, καθώς ήδη οι ωριμάνσεις των ομολόγων εκτίνονται σε μεγάλο βάθος χρόνου και τα επιτόκια είναι χαμηλά.

Ο Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε ότι είναι λίγο ανήσυχος μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην βουλή και την αποστροφή του ότι δεν πιστεύει σε αυτό πρόγραμμα

Το κοινοβούλιο ενέκρινε επίσης τις διαπραγματεύσεις για το δάνειο γέφυρα.

Ο Φινλανδός ΥΠΟΙΚ σημείωσε ακόμα είναι ξεκάθαρο ότι για να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για το νέο πρόγραμμα μέσω ESM η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει πλήρεις δεσμεύσεις για την υλοποίηση  του, Λέγοντας χαρακτηριστικά, θα πρέπει να μπορούμε να τους επιστεφτούμε.