X

Der Spiegel: Υποψήφια για 4η θητεία η Άγκελα Μέρκελ

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού, η 61χρονη Μέρκελ σκοπεύει να διεκδικήσει μία τέταρτη θητεία στην καγκελαρία.

Ant1news

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, που κυβερνά τη Γερμανία από το 2005, σκοπεύει να διεκδικήσει μία τέταρτη θητεία, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το περιοδικό Der Spiegel.

Τις πληροφορίες αρνήθηκε να σχολιάσει εκπρόσωπος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

Η Γερμανίδα καγκελάριος, που θα σβήσει 61 κεράκια στην τούρτα γενεθλίων της στις 17 Ιουλίου, απολαμβάνει τις διακοπές της στις Άλπεις.

Μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινώσει επίσημα ότι θα είναι υποψήφια στις εκλογές του 2017, ωστόσο σε πρόσφατη ομιλία της στην Κολωνία είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα διεκδικήσει την επανεκλογή της.

Η καγκελάριος Μέρκελ χαίρει υψηλής δημοτικότητας στην πατρίδα της -όπως άλλωστε και ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε- έχοντας ηγηθεί της Γερμανίας στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο σοσιαλδημοκράτης κυβερνήτης του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χολστάιν, Τόρστεν Άλμπιγκ, είχε δηλώσει πως το SPD δε θα πρέπει καν να μπει στον κόπο να βάλει έναν υποψήφιο απέναντί της στις εκλογές του 2017.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τελευταίος χριστιανοδημοκράτης καγκελάριος, ο Χέλμουτ Κολ, κυβέρνηση τη Γερμανία επί 16 χρόνια, μέχρι τελικά να ηττηθεί στις εκλογές του 1998 από τον Σοσιαλδημοκράτη Γκέρχαρντ Σρέντερ.