X

Σκάνδαλο με τη "βασιλική" ζωή αξιωματούχων της ΕΕ

Σάλος από δημοσίευμα - αποκάλυψη της Telegraph. Με "χρυσά κουτάλια" έτρωγαν αξιωματούχοι της ΕΕ. Πόσο έχει επιβαρυνθεί ο ευρωπαίος φορολογούμενος;

Ant1news

Μεγάλη ζωή φαίνεται πως έκαναν 13.000 υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι χωρίς να λογαριάζουν τα έξοδα, χρέωναν τις πιστωτικές τους κάρτες με αστρονομικά ποσά!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, οι υπάλληλοι μέσα στο 2013 ξόδεψαν 103,4 εκατομμύρια ευρώ σε γεύματα, ταξίδια, διασκέδαση και προσωπικές αγορές, ενώ o μέσος μηνιαίος μισθός ανέρχεται στα 8.000 ευρώ και υπάγεται σε ειδικό φορολογικό συντελεστή 16%.

Τα εν λόγω στοιχεία ανάβουν φωτιές ιδιαίτερα αυτήν την κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία οι ευρωπαϊκοί θεσμοί προσπαθούν να συνάψουν νέα σύμβαση με εταιρία παροχής πιστωτικών καρτών.

Ο Πάβελ Σβινλτίτσκι του Open Europe κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ανοίξει όλα τα βιβλία της για να πέσει φως στην υπόθεση και να υπολογιστεί κατά πόσο έχει επιβαρυνθεί ο ευρωπαίος φορολογούμενος.

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία της εφημερίδας Telegraph, κάθε υψηλόβαθμος υπάλληλος της ΕΕ που βρίσκεται εκτός έδρας δικαιούται ημερήσιο επίδομα 100 ευρώ για διατροφή και άλλες δαπάνες, πλην του ξενοδοχείου.

Τουλάχιστον 362 αξιωματούχοι με έδρα τη Γερμανία έλαβαν τέτοια κάρτα, όπως άλλοι 143 με έδρα τη Βρετανία και 79 με έδρα τη Γαλλία, ενώ οι πιο ευνοημένοι εργάζονται στα «κεντρικά» της Ε.Ε. στο Βέλγιο.