X

Ο Ολάντ παρασημοφόρησε τον Έλληνα ήρωα του τρένου (βίντεο)

Ο Άλεξ Σκαρλάτος μαζί με τους δύο συναδέλφους του και τον βρετανό επιβάτη παρασημοφορήθηκε για την αποτροπή του αιματοκυλίσματος στο τρένο TUV.

Ant1news

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο μέγαρο των Ηλυσίων τον ελληνοαμερικανό στρατιώτη Άλεξ Σκαρλάτος, τους δύο συναδέλφους του, Σπένσερ Στόουν και Άντονι Σάντλερ και τον βρετανό επιβάτη Κρις Νόρμαν, οι οποίοι εξουδετέρωσαν τον μαροκινό τρομοκράτη ο οποίος απείλησε να αιματοκυλίσει την αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Παρίσι.

Οι τέσσερις ήρωες παρασημοφορήθηκαν με το μετάλλιο της Λεγεώνας  της Τιμής από τον Φρανσουά Ολάντ ο οποίος τους τίμησε με αυτό τον τρόπο για τη συνεισφορά τους στην αποτροπή της τραγωδίας.

Ο ένοπλος, ο 26χρονος μαροκινός Αγιούμπ ελ Χαζάνι, βρίσκεται υπό κράτηση και ανακρίνεται, υποστηρίζοντας πως ήθελε να ληστέψει το τρένο κι όχι να πραγματοποιήσει επίθεση.

 

Η συνήγορός του ανέφερε πως ο ίδιος είναι «αποσβολωμένος» που οι Αρχές τον θεωρούν εξτρεμιστή ισλαμιστή και υποστηρίζει ότι το κίνητρό του ήταν η ληστεία επειδή πεινούσε.

 

Σύμφωνα με την συνήγορό του, ο ελ Χαζάνι, βρήκε το Καλάσνικοφ που είχε μαζί του σε ένα πάρκο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Μιντί των Βρυξελλών, όπου κοιμόταν συνήθως.