X

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ καταρρέει μπροστά στις κάμερες (βίντεο)

Ο Λοράν Φαμπιούς αισθάνθηκε έντονη δυσφορία μπροστά στις κάμερες και τα σενάρια περί σοβαρής ασθένειας του, στο γαλλικό Τύπο, είναι συνεχή.

Ant1news

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου των Υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας και της Τσεχίας, Λοράν Φαμπιόυς και Λουμπομίρ Ζαοράλεκ, ο Γάλλος πολιτικός ένιωσε εντονότατη δυσφορία η οποία ήταν εμφανέστατη και καταγράφηκε από τις κάμερες, αναγκάζοντας τον να αποχωρήσει από την συνέντευξη υποβασταζόμενος.

Αμέσως μετά τα ΜΜΕ της χώρας του άρχισαν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τον Φαμπιούς, τι πρόβλημα έχει, αν η ασθένεια του είναι νευρολογικής φύσεως, αν πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον και πόσο σο0βαρή είναι η κατάσταση του.

Ο ίδιος και οι συνεργάτες του έσπευσαν να διαψεύσουν τις φήμες δηλώνοντας ότι τις τελευταίες μέρες ταλαιπωρείται από μια ίωση και αυτός είναι ο λόγος που αισθάνθηκε την έντονη δυσφορία. «Επί 30 δευτερόλεπτα αισθάνθηκα δυσφορία, μετά ήμουν καλύτερα», δήλωσε ο Φαμπιούς ξεκαθαρίζοντας πως δεν πάσχει από ασθένειας νευρολογικής φύσεως.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να κάνει και χιούμορ με τους εκπροσώπους του τύπου, «ανακοινώθηκε ότι απεβίωσα;» ρώτησε και συμπλήρωσε, «θα σας είχα ενημερώσει πάντως. Σας είπαν ότι πάσχω από Πάρκινσον; Προς το παρόν δεν μου έχει συμβεί. Έχετε την εντύπωση ότι τρέμω;» πρόσθεσε ο Φαμπιούς.

Και για να ηρεμήσουν τους δημοσιογράφους οι συνεργάτες του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών έσπευσαν να συγκρίνουν τον Φαμπιούς με τον κατά πολύ νεότερό του, Γάλλο πρωθυπουργό, Μανουέλ Βαλς, ο οποίςος είναι γνωστός στους κυβερνητικούς κύκλους για την νευρικότητά του. «O Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, έχει εξάψεις όταν βρίσκεται υπό καθεστώς στρες. Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, όταν είναι κουρασμένος, εμφανίζει τρέμουλο στα χέρια του. Πάντως δε έχει ούτε ο ένας αλλά ούτε και ο άλλος Πάρκινσον», αναφέρουν οι συνεργάτες του Φαμπιούς.