X

Στην πτήση MH370 ανήκουν τα συντρίμμια στο Ρεϊνιόν

Οι γαλλικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν, ανήκουν στην εξαφανισμένη πτήση. Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες.

Ant1news



Στην πτήση MH370 και στο Boeing της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από ενάμιση χρόνο, ανήκει «μετά βεβαιότητας» το τμήμα πτερυγίου που είχε βρεθεί στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές.

Οι πραγματογνώμονες που εξέτασαν τα συντρίμμια δηλώνουν "μετά βεβαιότητας ότι το πτερύγιο που βρέθηκε στις 29 Ιουλίου 2015 στο Ρεϊνιόν ανήκει στην πτήση ΜΗ370", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική εισαγγελία.

Στις αρχές Αυγούστου η κυβέρνηση της Μαλαισίας είχε ήδη ανακοινώσει ότι το τμήμα αυτό προερχόταν σίγουρα από το Boeing 777 που χάθηκε τον Μάρτιο του 2014 ενώ εκτελούσε την πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

Από την εξέταση των συντριμμιών σε ένα στρατιωτικό εργαστήριο εντοπίστηκαν "τρεις σειριακοί αριθμοί στο εσωτερικό του πτερυγίου" οι οποίοι οδήγησαν τους ειδικούς σε μια εταιρεία που συνεργάζεται με την Boeing, την Airbus Defense & Space (ADS-SAU) που εδρεύει στη Σεβίλλη της Ισπανίας. Με βάση τον έναν από τους αριθμούς αυτούς η εταιρεία διαπίστωσε ότι η ίδια είχε κατασκευάσει το συγκεκριμένο πτερύγιο που τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο Boeing 777.

Μετά την εξαφάνιση του Boeing 777 είχαν διατυπωθεί πολλές διαφορετικές θεωρίες για την τύχη του και είχε οργανωθεί μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του, καθώς η συντριβή του θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας.