X

Άδεια διαμονής στην μικρή Παλαιστίνια που είχε «λυγίσει» την Μέρκελ

Τα δάκρυα της νεαρής, που κινδύνευε να απελαθεί από τη χώρα, είχαν "λυγίσει" την Γερμανίδα καγκελάριο.

Ant1news



Άδεια διαμονής «για ανθρωπιστικούς λόγους» έλαβε από τις γερμανικές αρχές η νεαρή Παλαιστίνια, που είχε ξεσπάσει σε λυγμούς μπροστά στην Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής πριν από λίγους μήνες.

«Με τη σύμφωνη γνώμη του δικηγόρου της οικογένειας, η πόλη του Ροστόκ ανακοινώνει ότι η Ρέεμ και ο πατέρας της έλαβαν σήμερα για πρώτη φορά άδεια διαμονής για «ανθρωπιστικούς λόγους»», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δημοτική αρχή του Ροστόκ, όπου διαμένει η έφηβη.

«Η άδεια διαμονής ισχύει έως τον Μάρτιο του 2016», τονίζεται και προστίθεται πως και ακόμα κι αν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας παραμένουν στην χώρα υπό διαφορετικό καθεστώς, πιο επισφαλές, «η οικογένεια μπορεί να μείνει ενωμένη και κανείς δεν θα απελαθεί».

«Νιώθω ικανοποίηση που μπορέσαμε…. να προσφέρουμε (στη Ρέεμ) μια καλή προοπτική» διαβίωσης, τόνισε ο αντιδήμαρχος του Ροστόκ αρμόδιος για θέματα Οικονομικών και Διοίκησης, Κρις Μιούλερ, τονίζοντας πως «η Ρεέμ αποτελεί ένα παράδειγμα επιτυχούς ενσωμάτωσης στην πόλη μας».

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία καγκελάριος στα μέσα Ιουλίου είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια στο διαδίκτυο, καθώς ατυχώς επέλεξε το δρόμο της σκληρής αλήθειας όταν άκουσε την μικρή Παλαιστίνια, που κινδύνευε να απελαθεί από τη Γερμανία, να της εξηγεί την περιπέτειά της, το γολγοθά της προσφυγιάς και τα όνειρά της για το μέλλον.

«Έχω στόχους όπως όλοι. Θέλω να σπουδάσω στην Γερμανία, είναι άδικο να βλέπω άλλους ανθρώπους να μπορούν να χαίρονται τη ζωή τους και να μην μπορώ να χαρώ μαζί τους. Όσο δεν ξέρω πόσο ακόμα θα μπορώ να μείνω εδώ, δεν ξέρω πώς θα είναι το μέλλον μου», είχε πει η μικρή Παλαιστίνια, με την Άγκελα Μέρκελ να της απαντά:

«Το καταλαβαίνω αυτό, όμως, μερικές φορές η πολιτική είναι σκληρή. Είσαι πολύ καλός άνθρωπος, αλλά ξέρεις υπάρχουν χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπων σε καταφύγιο Παλαιστινίων στον Λίβανο και να πούμε "μπορείτε να έρθετε" και "μπορείτε να έρθετε όλοι από την Αφρική" και "μπορείτε όλοι να έρθετε", δε θα μπορούμε να το διαχειριστούμε αυτό».

Τα ωμά λόγια της Μέρκελ είχαν προκαλέσει τα δάκρυα του κοριτσιού και η Γερμανίδα καγκελάριος είχε σπεύσει να το παρηγορήσει.

Δείτε το σχετικό βίντεο: