X

Ανάκληση 11 εκ. οχημάτων μελετά τώρα η Volkswagen

Η εταιρεία άφησε να εννοηθεί ότι επεξεργάζεται πλάνο για μετατροπές σε όσα οχήματα φέρουν το παράνομο λογισμικό που μειώνει τις ενδείξεις της εκπομπής ρύπων.

Ant1news

Ανάληψη δράσης για αφαίρεση του επίμαχου λογισμικού μείωσης των ενδείξεων εκπομπής ρύπων, η αποκάλυψη ύπαρξη του οποίου προκάλεσε χιονοστιβάδα εξελίξεων και παγκόσμιο σάλο, που απειλεί την γερμανική οικονομία, μελετά η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen.

Στελέχη της άφησαν σήμερα να εννοηθεί ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε ανάκληση ως και 11 εκατομμυρίων οχημάτων, προκειμένου να γίνουν σε αυτά τεχνικές εργασίες απενεργοποίησης του λογισμικού παραποίησης  και άλλες απαραίτητες μετατροπές.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Ματίας Μίλερ, είπε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει έτοιμο προς υποβολή στις αρμόδιες αρχές για έγκριση,  «ολοκληρωμένο σχέδιο μετατροπής», με το οποίο τα πετρελαιοκίνητα οχήματα θα πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων.

Όπως δε φέρεται να αποκάλυψε ο Μίλερ, σε σύσκεψη εκατοντάδων υψηλόβαθμων στελεχών, στην έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας, στο Βόλφσμπουργκ, η εταιρεία θα αρχίσει να επικοινωνεί σταδιακά με τους πελάτες της-κατόχους των εν λόγω οχημάτων μέσα στις επόμενες άμεσα.

Όπως έχει «παραδεχτεί» η Volkswagen, το λογισμικό παραποίησης έχει τοποθετηθεί συνολικά σε περίπου 11 εκατομμύρια οχήματα, μεταξύ των οποίων 5 εκ. στην μονάδα της Volkswagen, άλλα 2,1 εκ. οχήματα στην Audi, καθώς επίσης και σε 1,2 εκ. οχήματα στην Skoda, ενώ από τα συνολικά 11 εκ. περίπου τα 1,8 εκατομμύρια οχήματα είναι επαγγελματικά.

Εν τω μεταξύ, σήμερα αντιπροσωπεία της Volkswagen στην Ολλανδία, ανακοίνωσε ότι σταματά τις πωλήσεις οχημάτων με κινητήρες ντίζελ, αναμένοντας «την πλήρη διαφάνεια από την κατασκευάστρια εταιρεία Volkswagen AG για να βρεθεί λύση στα προβλήματα με αυτούς τους κινητήρες».