X

Air France: Εργαζόμενοι επιτέθηκαν και έγδυσαν διευθυντικά στελέχη (βίντεο)

Την οργή των εργαζομένων προκάλεσε το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας στο οποίο περιλαμβάνονται και περίπου 3.000 απολύσεις.

Ant1news

Η Air France επιβεβαίωσε σήμερα σε θερμό κλίμα τα σχέδια για συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απώλεια περίπου 3.000 θέσεων εργασίας σε βάθος διετίας, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους πιλότους της εταιρίας.

Τέσσερα συνδικάτα των εργαζομένων είχαν εξαγγείλει για σήμερα απεργιακή κινητοποίηση, ενώ πολλές εκατοντάδες εργαζομένων διέκοψαν το πρωί τη συνεδρίαση κατά την οποία η διοίκηση ανακοίνωνε τα σχέδιά της στους κοινωνικούς εταίρους.

Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα είχαμε σοβαρά επεισόδια όταν εργαζόμενοι εισέβαλαν στη αίθουσα συνεδριάσεων κρατώντας πανό και σημαίες.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού και εργασιακών σχέσεων της εταιρίας Χαβιέ Βροσέτα φαίνεται να προσπαθεί να ανοίξει δρόμο ανάμεσα στο πλήθος των εργαζομένων, ενώ είχε σκιστεί το πουκάμισό του και η γραβάτα του κρεμόταν από τον λαιμό του.

 

Την οργή των εργαζομένων γνώρισαν επίσης γνώρισαν ο υποδιευθυντής του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού της Air France Ξαβιέ Μπροσέτα, και ο διευθυντής της εταιρείας Ορλι Πιερ Πλισονιέ.

Ο φωτογραφικός φακός τους απαθανάτισε ημίγυμνους, χωρίς το πουκάμισό τους και ασφαλώς χωρίς τη γραβάτα τους, να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν σε φράχτη του αεροδρομίου Σαρλ Ντε Γκωλ του Παρισιού έπειτα από επίθεση υπαλλήλων που δέχτηκαν.