X

Αποφεύχθηκε «χτύπημα» σε βρετανικό αεροσκάφος πάνω από το Σαρμ Ελ Σέιχ

Αποκάλυψη σοκ! Παρ ολίγον τραγωδία σε πτήση της Thomson. Πώς κατάφερε ο πιλότος να αποφύγει τη συντριβή. Ποια η σχέση με το επεισόδιο της Metrojet.

Ant1news

Ένα βρετανικό αεροσκάφος που μετέφερε 189 επιβάτες ήρθε αντιμέτωπο με πύραυλο, καθώς πλησίαζε στο αεροδρόμιο του Σαρμ Ελ Σέιχ.

Η πτήση της εταιρείας Thomson αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Λονδίνου και είχε προορισμό το διάσημο θέρετρο της Αιγύπτου. Ο έμπειρος πιλότος αντιλήφθηκε τον κίνδυνο και με ελιγμό κατάφερε να αποφύγει την απόλυτη τραγωδία στον αέρα.

Τελικά το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια, ενώ τόσο οι επιβάτες όσο και το πλήρωμα δεν αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί. Όταν αργότερα ενημερώθηκαν για το συμβάν, τους εξήγησαν ότι ο πύραυλος ήταν από μια αιγυπτιακή στρατιωτική άσκηση. Ωστόσο, μετά τα τελευταία γεγονότα υπάρχουν φόβοι.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το επεισόδιο σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο και το επιβεβαίωσε και το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών. Ο πύραυλος, μάλιστα, έγινε αντιληπτός και από άλλο αεροσκάφος που πετούσε στην περιοχή εκείνη την ώρα.

Η αποκάλυψη έρχεται εν μέσω ισχυρισμών ότι τζιχαντιστές είχαν συνομιλία με ανθρώπους τους στο Σαρμ Ελ Σέιχ λίγα λεπτά μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της Metrojet στο Σινά, που στοίχισε τη ζωή σε 224 επιβάτες και πλήρωμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, οι εξτρεμιστές συζητούσαν λεπτομέρειες της υπόθεσης και πανηγύριζαν για το ότι ο στόχος επετεύχθη.