X

Νεκροί και τραυματίες από πολλαπλές επιθέσεις στο Παρίσι (video)

Μακελειό με αρκετούς νεκρούς. Ομηρία σε συναυλιακό χώρο και έκρηξη στο Σταντ Ντε Φρανς. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Γαλλία. Έκλεισαν τα σύνορά της. LIVE εικόνες από τη Γαλλία.

Ant1news

Εφιαλτικές ώρες ζουν οι κάτοικοι του Παρισιού, καθώς λίγο μετά τις 22.00 τοπική ώρα η γαλλική πρωτεύουσα έγινε στόχος πολλαπλών επιθέσεων. Οι τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το BBC κάνουν λόγο για πάνω από 100 νεκρούς.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της πόλης, καθώς μεταξύ άλλων σημειώθηκε έκρηξη μέσα στο γήπεδο Σταντ Ντε Φρανς, (άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε κοντά σε αυτό) την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο ποδοσφαιρικός αγώνας Γαλλίας - Γερμανίας, παρουσία του προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Πρόκειται πιθανότατα για επίθεση καμικάζι.

Σε άλλο επεισόδιο, ένοπλος άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ μέσα σε εστιατόριο. Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι άκουσε πυρά αυτομάτων καθώς βάδιζε στο δέκατο διαμέρισμα, κοντά στην Πλας ντε λα Ρεπιμπλίκ. Όταν έφθασε μπροστά σε ένα εστιατόριο, είδε σορούς στον δρόμο. «Είδα τρεις σορούς να τοποθετούνται σε σάκους», ανέφερε ο φοιτητής.

Περίπου 100 είναι οι νεκροί που έχουν καταμετρηθεί μόνο στον συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν στο Παρίσι όπου ένοπλοι είχαν το βράδυ της Παρασκευή πάρει εκατοντάδες ομήρους, δήλωσαν πηγές στη γαλλική αστυνομία. Στην αίθουσα αυτή βρίσκονταν περίπου 1.500 θεατές για μια ροκ συναυλία.

Τρεις φερόμενοι ως τρομοκράτες σκοτώθηκαν σε επιχείρηση που διεξήγαγε η αστυνομία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μεταβαίνει στον συναυλιακό αυτό χώρο με πολλούς υπουργούς της κυβέρνησής του, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για μακελειό και πολλαπλή, συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση, καθώς ήδη υπάρχουν τέσσερις επιβεβαιωμένες επιθέσεις, ενώ οι πυροβολισμοί πέφτουν "βροχή" σε διάφορα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας. Για επτά σημεία που δέχθηκαν επίθεση κάνουν λόγο τα ξένα μέσα.

Νέοι πυροβολισμοί καταγράφηκαν στο Παρίσι, στο εμπορικό κέντρο Les Halles. Η αστυνομία έχει απαγορεύσει την κίνηση στους δρόμους, ενώ ακόμα και οι δυνάμεις του στρατού βρίσκονται στην πόλη για βοήθεια.

Παρακολουθήστε live τις εικόνες που μεταδίδει η γαλλική τηλεόραση:

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών "για να προβεί σε απολογισμό της κατάστασης", ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο ίδιος, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι κλείνει τα σύνορα της χώρας και κηρύττει τη Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπήρξε καμιά προειδοποίηση περί απειλής για επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «ενημερώθηκε» για τις επιθέσεις, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.

 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε «σοκαρισμένος» για τις επιθέσεις και προσέφερε τη βοήθειά του.