X

Το σοκαριστικό βίντεο της Le Monde από την επίθεση στη Γαλλία

Άνθρωποι κρέμονται από τα παράθυρα, ενώ άλλοι κείτονται νεκροί στο δρόμο. Πανικός και λίμνες αίματος έξω από το Μπατακλάν.

Ant1news

Ένας δημοσιογράφος της γαλλικής εφημερίδας, του οποίου το διαμέρισμα βρίσκεται πάνω από το χώρο του Μπατακλάν, όπου σκοτώθηκαν πάνω από 80 άτομα, τράβηξε ένα από τα πιο σοκαριστικά βίντεο. Αυτή είναι η περιγραφή του.

«Προσπαθούσα να κάνω δουλειές στο σπίτι, η τηλεόραση ήταν ανοιχτή, όταν άκουσα κάτι που φαινόταν σαν εκρήξεις και αρχικά νόμιζα ότι ήταν από την ταινία. Ο θόρυβος ήταν τόσο δυνατός και βγήκα στο παράθυρο. Είμαι στον δεύτερο όροφο και από το διαμέρισμά μου φαίνεται η έξοδος κινδύνου του Μπατακλάν.

Ο κόσμος έτρεχε προς όλες τις κατευθύνσεις, είδα ανθρώπους στο έδαφος και αίμα. Κατάλαβα ότι συμβαίνει κάτι σοβαρό. Ρώτησα έναν περαστικό τι συμβαίνει. Όλοι έτρεχαν.

Μία γυναίκα κρεμόταν από το παράθυρο του Μπατακλάν, από τον δεύτερο όροφο. Μου θύμισε εικόνες από την 11η Σεπτεμβρίου.

Πήγα κάτω κι άνοιξα την πόρτα, για να μπουν μέσα όσοι δεν είχαν πού να κρυφτούν. Ανοίγοντας την πόρτα είδα έναν άνδρα ξαπλωμένο στο πεζοδρόμιο και έναν ακόμα, τον οποίο δεν είδα ποτέ ξανά. Είχε δεχτεί πυροβολισμό και έψαχνε να βρει καταφύγιο.

Τότε δέχτηκα μια σφαίρα. Δεν θυμάμαι τι συνέβη μετά, όλα μαύρισαν και ένιωσα ότι ένα πυρομαχικό εξερράγη στο αριστερό μου χέρι, από όπου έτρεχε αίμα.

Νομίζω ότι ο δράστης ήταν στο παράθυρο του Μπατακλάν. Εγώ πήγα σε κάποιους γείτονες, στον τέταρτο όροφο.

Ο άνθρωπος που μπήκαμε στο διαμέρισμά του είχε δεχτεί σφαίρα στο πόδι. Ήταν Αμερικάνος. Είχε παγώσει κι έκανε εμετό. Νομίζαμε ότι θα πεθάνει. Τηλεφωνήσαμε στα έκτακτα, αλλά δεν μπορούσαμε να φύγουμε. Πήραμε έναν φίλο μου γιατρό και μου είπε να τον δέσω σφιχτά με ένα πουκάμισο. Μείναμε στο διαμέρισμα, μέχρι που η αστυνομία μας βρήκε».


Images de la fusillade au Bataclan από lemondefr