X

Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου

Λίγο μετά τις 10:00, τοπική ώρα, εκκενώθηκε ένα από τα μεγάλα αεροδρόμια της βρετανικής πρωτεύουσας, από εκατοντάδες ταξιδιώτες.

Ant1news

Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο του Λονδίνου, για την «προστασία του κοινού».

Εκατοντάδες άνθρωποι φαίνονται στις φωτογραφίες να βγαίνουν από το Γκάτγουικ στη βροχή, όταν τους είπαν να φύγουν από το αεροδρόμιο.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε στην Independent ότι δεν υπάρχει «συναγερμός», αλλά «η εκκένωση έγινε για την προστασία του κοινού». Σύμφωνα με μαρτυρίες αξιωματούχων στο BBC, το βόρειο τμήμα το αεροδρομίου εκκενώθηκε μετά από τον εντοπισμό ενός ύποπτου πακέτου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα, ο οποίος εικάζεται ότι είχε όπλο στην τσάντα του, ωστόσο, οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Ένας πανεπιστημιακός που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο, έγραψε στο twitter ότι, το περιστατικό έγινε στις 10:00, όταν ο πρώτος όροφος του αεροδρομίου έκλεισε. Δέκα λεπτά αργότερα, εκκενώθηκε όλο το αεροδρόμιο.

Το συμβάν έρχεται λίγες ώρες αφού οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας, μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 128 νεκρούς.