X

Ταυτοποιήθηκε ο ένας από τους δράστες των επιθέσεων

Πρόκειται για Γάλλο υπήκοο, 29 χρόνων, που μεγάλωσε στο Παρίσι. Υπό κράτηση τέθηκαν ο πατέρας του κι ο αδερφός του. Συλλήψεις και στις Βρυξέλλες.

Ant1news

Ταυτοποιήθηκε ο ένας από τους επτά δράστες των επιθέσεων που σκόρπισαν το θάνατο στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής.

Πρόκειται για τον 29χρονο Ισμαήλ Ομάρ Μουσταφάι, γάλλο υπήκοο,  ο οποίος μεγάλωσε σε υποβαθμισμένο προάστιο του Παρισιού και σύμφωνα με πληροφορίες είχε πάει στη Συρία μέσω Τουρκίας.

Σύμφωνα με το BBC o 29χρονος είχε ποινικό μητρώο και αναγνωρίστηκε από τις αρχές που βρήκαν το κομμένο δάχτυλό του στον συναυλικό χώρο Μπατακλάν.

Η αστυνομία έχει ήδη θέσει υπό κράτηση τον πατέρα και τον αδερφό του ενώ διενεργούνται έρευνες στα σπίτια τους.

Την ίδια ώρα, συλλήψεις έγιναν και στις Βρυξέλλες, όπου έχει νοικιαστεί ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης του Βελγίου, Κουν Χέενς, η βελγική αστυνομία έκανε συλλήψεις «πολλών ατόμων» στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποίησε στη συνοικία Μολενμπέκ των Βρυξελλών, η οποία συνδέεται με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες των επιθέσεων οι δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο με βελγικές πινακίδες. Μέσα στο όχημα αυτό βρέθηκαν αποδείξεις από ένα πάρκινγκ στο Μολενμπέκ.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν συλληφθεί. Επισήμως πάντως δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των συλληφθέντων.