X

Συγκλονιστικό βίντεο με πτώματα “σπαρμένα” έξω από το Bataclan

Πολύ σκληρό βίντεο από το Παρίσι. Δείτε όλα τα βίντεο από τη στιγμή της εισβολής των ενόπλων, την ανταλλαγή πυρών τους με τους αστυνομικούς και τη σύλληψη των δραστών.

Ant1news

Νέο βίντεο σοκ από το Μπατακλάν βλέπει το φως της δημοσιότητας. Οι εικόνες έχουν τραβηχτεί έξω από την είσοδο του συναυλιακού χώρου, την ώρα της επίθεσης και αποτυπώνουν τη φρίκη, αλλά και το σοκ των υπολοίπων.

Οι σειρήνες περιπολικών και ασθενοφόρων δεν μπορούν να καλύψουν τις κραυγές των σοκαρισμένων ανθρώπων που βρίσκονται στο σημείο, να πατούν ανάμεσα σε πτώματα, χωρίς να ξέρουν ποιον να βοηθήσουν πρώτα.

Το βράδυ της Παρασκευής ήταν που τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στη συναυλία των Eagles of Death Metal και σκόρπισαν στο θάνατο, πυροβολώντας στα τυφλά, όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Η μαρτυρία μίας κοπέλας που επέζησε της φρίκης, υποδυόμενη τη νεκρή, είναι ενδεικτική της κατάστασης. Eνώ οι πρώτες εικόνες που έρχονται μέσα από το χώρο, απεικονίζουν μια λίμνη αίματος.

 

Στο βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, υπάρχουν πάρα πολύ σκληρές εικόνες.

Ένα άλλο βίντεο που είχε τραβήξει ένας δημοσιογράφος της Le Monde, στο οποίο φαίνονται άνθρωποι να κρέμονται από τα παράθυρα, από την πίσω πλευρά του χώρου, αποτυπώνει τη φρίκη. Άλλοι κρέμονται από τον 2ο όροφο, άλλοι προσπαθούν να σωθούν πηδώντας, φέρνοντας στο νου εικόνες από την 11η Σεπτεμβρίου.

Το σοκ για τους 1500 ανθρώπους, που βρίσκονταν στο χώρο, ήταν μεγάλο και πρώτοι από αυτούς σοκαρίστηκαν τα μέλη του συγκροτήματος, όπως φαίνεται και στο βίντεο που έχει τραβηχτεί την ώρα της εισβολής των ενόπλων στο χώρο.

Στο μεταξύ, βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί η ανταλλαγή πυρών μεταξύ της αστυνομίας και των δραστών στο Μπατακλάν, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, από την Paris Match.

Οι συλλήψεις, πάντως, των υπόπτων συνεχίζονται και μετά την ταυτοποίηση του δράστη στο συναυλιακό χώρο. Ο πρώτος δράστης που ταυτοποίηθηκε είναι ένας Γάλλος υπήκοος, αλγερινής καταγωγής, ενώ προσήχθησαν άτομα από το οικογενειακό του περιβάλλον. Σε προάστιο του Παρισίου εντοπίστηκαν και δύο οχήματα, σε ένα εκ των οποίων βρέθηκαν καλάσνικοφ, όπως αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις.

Επίσης, Οι Γάλλοι ερευνητές ταυτοποίησαν άλλους δύο από τους νεκρούς δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, εκτός από τον Ομάρ Ισμαήλ Μοστεφαΐ, 29 ετών, και πλέον γνωρίζουν τα στοιχεία των τριών από αυτούς, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές. Ταυτόχρονα, η γαλλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του Twitter τη φωτογραφία ενός υπόπτου, του Αμπντεσλάμ Σαλά, 26 ετών, κάνοντας έκκληση στους πολίτες που γνωρίζουν κάτι για αυτόν να δώσουν πληροφορίες.

Παράλληλες συλλήψεις γίνονται και στο Βέλγιο, όπου έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί πέντε άτομα. Παράλληλα, οι αρχές του Βελγίου ανακοίνωσαν ότι τρεις από τους καμικάζι στο Παρίσι ήταν Γάλλοι που ζούσαν στο Βέλγιο.

Η μία από τις συλλήψεις κατεγράφη από την κάμερα του Channel 4.