X

Ντοκουμέντο: Οι πρώτες εικόνες μετά την επίθεση στο “La Belle Equipe”

Ένας Σλοβάκος φωτογράφος απαθανάτισε με την κάμερα του τις δραματικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν στα πρώτα λεπτά μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

Ant1news

Ο Άντριαν Σβεκ και η σύντροφός του, Σουζάνα Σαμόκα, δειπνούσαν το βράδυ της Παρασκευής στο εστιατόριο “Septime”, που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το “La Belle Equipe”, το οποίο αιματοκύλισαν οι τρομοκράτες.

Ήταν 21:38 (τοπική ώρα) όταν ακούστηκαν ριπές όπλων στο γειτονικό εστιατόριο… «Ακούσαμε πυροβολισμούς… Έτρεξα έξω από το εστιατόριο. Είδα ανθρώπους αιμόφυρτους στο δρόμο, άλλους να κλαίνε…»

Ο Σβεκ, που βρισκόταν στο Παρίσι για μία έκθεση φωτογραφίας, απαθανάτισε με την κάμερα του συγκλονιστικές εικόνες, λίγα λεπτά μετά το μακελειό.

 

Στο εστιατόριο “La Belle Equipe” σκοτώθηκαν 19 άτομα, ανάμεσά τους και μία παρέα φίλων που γιόρταζαν τα γενέθλια μιας από τις σερβιτόρες.

 

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Γκρέγκορι Ρέιμπενμπεργκ, επέζησε αλλά η σύζυγός του σκοτώθηκε από τα πυρά. Εκείνος είναι Εβραίος, εκείνη ήταν μουσουλμάνα…

 

Οι τρομοκράτες έριξαν και κατά ενός sushi-bar, που βρίσκεται δίπλα από το “La Belle Equipe”. Δύο σφαίρες καρφώθηκαν στην πρόσοψη του ιαπωνικού εστιατορίου.