X

Ασθενοφόρο γεμάτο εκρηκτικά βρέθηκε κοντά στο γήπεδο του Αννόβερου

Ματαιώθηκε η αναμέτρηση Γερμανίας-Ολλανδίας, την οποία θα παρακολουθούσε και η Καγελάριος Μέρκελ. Εκκενώθηκε και η TUI-Arena, όπου θα διεξαγόταν συναυλία.

Ant1news

Ματαιώθηκε ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας που επρόκειτο να διεξαχθεί απόψε στο Αννόβερο, παρουσία της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και άλλων υπουργών.

Σοκ έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες ότι άνδρες της γερμανικής αστυνομίας εντόπισαν ένα ασθενοφόρο γεμάτο με εκρηκτικά κοντά στο γήπεδο. Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα Kreiszeitung, που επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στις έρευνες της γερμανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μετέδωσε ότι πρόκειται για ένα ημιφορτηγό, το οποίο είχε μετατραπεί σε ασθενοφόρο.

Αρχικά, είχε γίνει γνωστό πως αστυνομικοί εντόπισαν μία ύποπτη βαλίτσα στο χώρο του γηπέδου.

 

 

 

Η γερμανική κυβέρνηση είχε αποφασίσει την κανονική διεξαγωγή του αγώνα προκειμένου να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης προς την Γαλλία. Επισημαίνεται ότι η γερμανική εθνική ομάδα δεν είχε φθάσει ακόμη στο στάδιο. Σύμφωνα δε με το DPA που επικαλείται γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, υπήρχαν ενδείξεις για "απειλή επίθεσης", η οποίες έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

 

Εκκενώνεται πάντως και η TUI-Arena στο Αννόβερο, όπου θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims», μετά την απόφαση για ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα Γερμανίας-Γαλλίας, για «λόγους ασφαλείας». Δεν έγινε ωστόσο γνωστό αν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή και για τον συναυλιακό χώρο.

«Η ασφάλεια έχει πάντα προτεραιότητα. Είναι ένας φόβος που έχει πάντα κανείς. Εμπιστεύομαι την αστυνομία ότι έλαβε εδώ την σωστή απόφαση. Όταν υπάρχει μια κατάσταση κινδύνου, πρέπει να γίνονται τέτοια βήματα», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Στέφαν Σόστοκ, αναφερόμενος στα δύο περιστατικά.