X

Απειλή για βόμβα σε αεροσκάφος στη Βουλγαρία

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς πραγματοποίησε αεροσκάφος με 161 επιβάτες, μετά από απειλή για βόμβα.

Ant1news

Έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς στη Βουλγαρίας πραγματοποίησε αεροσκάφος ,με 161 επιβαίνοντες, όταν ένας από τους επιβάτες ισχυρίστηκε ότι έχει τοποθετήσει βόμβα.

Το αεροπλάνο πραγματοποιούσε πτήση με προορισμό το αιγυπτιακό θέρετρο Ουργκάντα (Hurghada), σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της Βουλγαρίας.

Μετά την απειλή για τη βόμβα, το πλήρωμα έκανε έκτακτη προσγείωση και οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος.

Στο αεροπλάνο έγινε εξονυχιστικός έλεγχος και δεν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Ο επιβάτης που ειδοποίησε για την ύπαρξη βόμβας παραδέχτηκε στις ερωτήσεις που του έγιναν ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το αεροδρόμιο του Μπουργκάς έχει αποτελέσει στόχο τρομοκρατών, όταν το 2012 ένας καμικάζι ανατινάχτηκε στο εσωτερικό του λεωφορείο, με το οποίο μετακινούνταν Ισραηλινοί τουρίστες.

Χθες είχε σημάνει "λάθος" συναγερμός όταν ένα ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, ενώ λίγες ώρες πριν, δύο αεροσκάφη της Air France έκαναν αναγκαστική προσγείωση, μετά από απειλή για βόμβα.

Όλα αυτά, λίγες μέρες αφού οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν επίσημα ότι η συντριβή του Airbus, που σκότωσε 224 επιβαίνοντες, οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια. Ο ISIS έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη.