X

Επιβεβαιώνεται ο τρίτος νεκρός στο Σεν Ντενί

Πληροφορίες από τον Γάλλο εισαγγελέα για τρίτο νεκρό. Τα ευρήματα στο διαμέρισμα και οι τελευταίες στιγμές πριν την έκρηξη.

Ant1news

Τρία άτομα σκοτώθηκαν κατά τις επιχειρήσεις της γαλλικής αστυνομίας στο Σεν Ντενί, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, ένα εκ των οποίων ήταν ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, ο Αμπντελαχαμίντ Αμπαούντ. Η ταυτότητα του τρίτου ατόμου δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμα μία γυναίκα, ενώ η Guardian, επικαλούμενη τον εισαγγελέα, αναφέρει ότι «το τρίτο πτώμα φαίνεται πως ανήκει σε άνδρα».

Στην ανακοίνωση του εισαγγελέα, αναφέρεται ότι μέσα στο διαμέρισμα εντοπίστηκε μία τσάντα στην οποία βρέθηκαν τα διαβατήρια του Αμπαούντ και της Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, της ξαδέλφης του που ανατινάχθηκε, μετά τη συνομιλία που είχε με τους Γάλλους αστυνομικούς. Την ταυτότητα της Χάσνα επιβεβαίωσαν σήμερα οι γαλλικές Αρχές.

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας ακούγονται και σε βίντεο που την ρωτάνε «πού είναι ο φίλος της» κι εκείνη επαναλαμβάνοντας «δεν είναι φίλος μου», πυροδοτεί τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη και γίνεται η έκρηξη, την οποία κατέγραψε κάτοικος της περιοχής σε βίντεο.

Σύμφωνα με έναν άλλο κάτοικοι, ακούστηκε μία γυναίκα, η οποία θεωρείται ότι ήταν η καμικάζι, που φώναζε «βοήθεια, βοήθεια» την ώρα που οι αστυνομικοί της ζήτησαν να σηκώσει τα χέρια ψηλά και πριν ακουστούν οι πυροβολισμοί.

Ασαφές παραμένει αν η ίδια πυροδότησε τα εκρηκτικά ή αν πυροδοτήθηκαν από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή.

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές του Μαρόκου ανακοίνωσαν πως συνέλαβαν τον περασμένο μήνα έναν νεότερο αδερφό του φερόμενου ως «εγκεφάλου» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Ο Γιασίν Αμπάουντ, νεότερος αδερφός του Αμπντελχαμίντ Αμπάουντ, συνελήφθη στις 10 Οκτωβρίου στο Αγκαντίρ και έκτοτε παραμένει φυλακισμένος. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν έχει δεσμούς με τον τρομοκρατικό πυρήνα του αδελφού του.