X

Daily Mail: Ο καταζητούμενος μακελάρης του Παρισιού κρύβεται στις Βρυξέλλες

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται επικοινωνία του Σαλάχ Αμπντεσλάμ με φίλους του.

Ant1news


Ο 26χρονος τρομοκράτης Σαλάχ Αμπντεσλάμ,  ο ρόλος του οποίου στις φονικές επιθέσεις στο Παρίσι θεωρείται κομβικός, πιστεύεται ότι κρύβεται στο Βέλγιο κι έχει επικοινωνήσει τρεις φορές με φίλους του μέσω Skype, προκειμένου να τον βοηθήσουν να επιστρέψει στη Συρία, γράφει η Daily Mai.

Δύο φίλοι του 26χρονου τζιχαντιστή είπαν στον αδελφό του Μοχάμεντ, ότι μίλησαν μαζί του, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες.«Δεν πιστεύω ότι βρίσκεται μακριά» δήλωσε  ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ, προτρέποντας τον αδελφό του να παραδοθεί στις Αρχές.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ κατοικούσε για αρκετά χρόνια στις Βρυξέλλες και θεωρείται ότι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση των επιθέσεων στη Γαλλία, την περασμένη εβδομάδα.

Έκτοτε  παραμένει άφαντος, με την αστυνομία να επισημαίνει ότι φοβάται να παραδοθεί, σκεπτόμενος τα αντίποινα που θα υποστεί από το ISIS.

Στις Βρυξέλλες, εν τω μεταξύ, ισχύουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας εξαιτίας μιας «επικείμενης απειλής». Το OCAM αύξησε στο 4 το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατία στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών, ενώ για την υπόλοιπη χώρα παραμένει στο 3.