X

Αυτός είναι ο τρίτος τζιχαντιστής του Stade de France

Οι γαλλικές αρχές κάνουν έκκληση και για μαρτυρίες που θα βοηθήσουν στην ταυτοποίηση ενός ακόμη καμικάζι.

Ant1news


Στη δημοσιότητα έδωσε η γαλλική αστυνομία τη φωτογραφία του τρίτου τρομοκράτη, που εμπλέκεται στην επίθεση στο Stade de France στις 13 Νοεμβρίου. Πρόκειται για τον Μπιλάλ Χάντφι, Γάλλο 20 ετών, ο οποίος κατοικούσε στο Βέλγιο. 

Ταυτοχρόνως έκαναν έκκληση για μαρτυρίες που θα βοηθήσουν στην έρευνα για την ταυτοποίηση των ενός εκ των δυο συνεργατών του.. 

Ο καμικάζι, ο οποίος ανατινάχθηκε κοντά στην πύλη H του σταδίου, είχε καταγραφεί στις 3 Οκτωβρίου στη Λέρο, ταυτόχρονα με άλλον καμικάζι, η φωτογραφία του οποίου έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα από την γαλλική αστυνομία, αλλά δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί η ταυτότητά του, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο. 

Σύμφωνα με πηγή των ερευνών, κατά την καταγραφή του στην Ελλάδα μεταξύ των υπολοίπων προσφύγων και μεταναστών, ο άνδρας τον οποίο αφορά η νέα έκκληση της γαλλικής αστυνομίας, είχε παρουσιασθεί με συριακό διαβατήριο με το όνομα Μοχάμαντ Αλ Μαχμόντ. 

Ο Αλ Μαχμοντ και ο μη ταυτοποιημένος καμικάζι, ο οποίος ανατινάχθηκε στην πύλη D κατά τη διάρκεια του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας, συνταξίδεψαν από τη Λέρο στον Πειραιά στις 8 Οκτωβρίου. 

Ακολουθώντας τον "βαλκανικό διάδρομο" , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γαλλικής αστυνομίας, πήραν τον δρόμο της Σερβίας, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.