X

Έρημη χώρα το Βέλγιο

Οι φόβοι για τρομοκρατικό κτύπημα "έκλεισαν" τον κόσμο στα σπίτια. Μόνον στρατός και κομάντος κυκλοφορούν στους δρόμους.

Ant1news


Με 19 επιχειρήσεις στις Βρυξέλλες και τρεις στο Σαρλερουά, τη νύχτα της Κυριακής, οι Βέλγοι κομάντος της αντιτρομοκρατικής εξαπέλυσαν γενική επίθεση κατά των τζιχαντιστών που απειλούν με συντονισμένα τρομοκρατικά πλήγματα την πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Οι δρόμοι ερήμωσαν και μόνο στρατός και κομάντος κυκλοφορούσαν στους δρόμους. Έγιναν 16 και στη συνέχεια άλλες πέντε συλλήψεις, σε νέες επιχειρήσεις σε Βρυξέλλες και Λιέγη, αλλά ο μοναδικός δράστης που επέζησε από τις επιθέσεις στο Παρίσι διαφεύγει ακόμη.  

Οι φόβοι για τρομοκρατικό κτύπημα "έκλεισαν" τον κόσμο στα σπίτια

Οι φόβοι για τρομοκρατικό κτύπημα έκλεισαν πολύ κόσμο στα σπίτια, καθώς ο τρόμος κυριεύει την καρδιά της Γηραιάς Ηπείρου. Κλειστό ήταν και σήμερα τη Δευτέρα μετρό, τα σχολεία, τα Πανεπιστήμια, οι παιδικοί σταθμοί. Πολλοί υπάλληλοι πήραν άδεια για να εργασθούν από το σπίτι. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανθρωποκυνηγητό για τον ζωσμένο με εκρηκτικά Βέλγο τζιχαντιστή

Ο 29χρονος εκπαιδευμένος τζιχαντιστής Σάλαχ Αμπντεσλάμ ξεγλιστράει σαν χέλι από τους διώκτες του, που στην αρχή τον εντόπισαν στη Λιέγη μέσα σε μία BMW, μετά στην Μπαρσόν, ύστερα κοντά στα γερμανικά σύνορα. Οι αλλεπάλληλες ενέδρες, δεν απέδωσαν.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας είναι δύσπιστοι για τις αντιτρομοκρατικές ικανότητες των ευρωπαϊκών αρχών.

Κομβικό σημείο φαίνεται πως ήταν η χώρα μας από όπου άμεσα ή έμμεσα πέρασαν πέντε από τους τζιχαντιστές.

Ποιοί τζιχαντιστές του Παρισιού, πότε και πως πέρασαν από την Ελλάδα

Η πρώτη αποκάλυψη που τάραξε τα νερά φωτογράφισε στην Ελλάδα τον ίδιο τον εγκέφαλο του μακελειού στο Παρίσι, τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ που τηλεφωνούσε στο Μόλενμπεεκ από ένα κινητό το οποίο εντοπίσθηκε στο Παγκράτι και συντόνιζε τους τζιχαντιστές για την επίθεση στο βελγικό Βερβιέ.

Κατά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής τον Ιανουάριο δεν βρέθηκε στο διαμέρισμα της οδού Αστερόπης ο αρχιτζιχαντιστής. Τώρα ψάχνουν για γενετικό υλικό του εκεί αλλά και σε άλλο διαμέρισμα στα Σεπόλια.

Το δεύτερο πρόσωπο που πιστοποιημένα πέρασε από την Ελλάδα ήταν ο καμικάζι αυτοκτονίας έξω από το Σταντ ντε Φρανς. O  Άχμαντ αλ Μοχάμεντ που μπήκε στη χώρα μας από τη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου μαζί με πρόσφυγες και καταγράφηκε κανονικά από τις ελληνικές αρχές.

Εν τω μεταξύ, η νέα συγκλονιστική αποκάλυψη της ιταλικής ΡΑΙ βάζει σε ελληνικό κάδρο και τον καταζητούμενο υπαρχηγό της επιχείρησης Σάλαχ Αμπντεσλάμ, που φέρεται ότι ταξίδεψε από το Μπάρι στην Πάτρα κι από κει στην Αθήνα, πιθανότατα όπως λένε Ιταλοί της αντιτρομοκρατικής για να συναντήσει τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ και να λάβει οδηγίες για το μεγάλο τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι.

Στο ταξίδι του αυτό τον συνόδεψε το πέμπτο πρόσωπο, ο Άχμεντ Νταμάνι, που συνελήφθη την Παρασκευή στην Αττάλεια. Μαζί με τον Σάλαχ Αμπντεσλάμ, έκαναν και το ταξίδι της επιστροφής πίσω στην Πάτρα, στο Μπάρι κι από κει οδικώς στις Βρυξέλλες. Στην Πάντοβα, οι καραμπινιέροι τους σταμάτησαν για έλεγχο. Δεν βρήκαν τίποτε ύποπτο και οι τζιχαντιστές συνέχισαν ανενόχλητοι την ολέθρια πορεία τους.