X

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι ενόψει της Συνόδου για το Κλίμα

Χωρίς προηγούμενο τα μέτρα ασφαλείας στη γαλλική πρωτεύουσα για τη Σύνοδο. Κλειστοί δρόμοι, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις.

Ant1news

Μέτρα ασφαλείας άνευ προηγουμένου έχουν ληφθεί στο Παρίσι, ενόψει της Παγκόσμιας Συνόδου για το Κλίμα που πραγματοποιείται αύριο στη γαλλική πρωτεύουσα, σχεδόν δύο εβδομάδες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άνθρωποι κι ενώ δύο από τους τζιχαντιστές που σκόρπισαν τον τρόμο και τον θάνατο παραμένουν ασύλληπτοι.

Περισσότεροι από 120.000 αστυνομικοί και στρατιώτες θα βρίσκονται στους δρόμους του Παρισιού την ώρα που οι 152 ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο θα καταφθάνουν στη γαλλική πρωτεύουσα.

Γύρω από το χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος θα βρίσκονται περισσότεροι από 15.000 αστυνομικοί ενώ οι αρχές απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις σε δρόμους και πλατείες της πόλης, μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Παρά την απαγόρευση ωστόσο διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δημοκρατίας κρατώντας πλακάτ και συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Ακτιβιστές επέλεξαν έναν διαφοτερικό τρόπο να διαμαρτυρηθούν μία ημέρα πριν απο τη Σύνοδο, τοποθετώντας χιλιάδες παπούτσια στην πλατεία, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην απαγότευση των συγκεντρώσεων. 

 

Ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών μιλώντας σε δημοσιογράφους έκανε λόγο για «μηδενική ανοχή» και συμπλήρωσε πως "με την αυξημένη απειλή που αντιμετωπίζει η Γαλλία, όλα τα μέσα είναι διαθέσιμα για να παρέχουμε τη μέγιστη ασφάλεια για τη Σύνοδο και την περιοχή γύρω από αυτή".

 

Συνολικά 40.000 σύνεδροι θα βρίσκονται στο Παρίσι για να παραστούν στη Σύνοδο, την οποία θα καλύψουν 3.000 δημοσιογράφοι.