X

Οι U2 επέστρεψαν στο Παρίσι (βίντεο)

Την συναυλία που αναβλήθηκε λόγω των επιθέσεων έκαναν την Κυριακή οι ιρλανδοί, με μια συμμετοχή έκπληξη.

Ant1news

Φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι απέτισαν την Κυριακή οι U2, πραγματοποιώντας τη μία από τις δύο συναυλίες που επρόκειτο να δώσουν στη γαλλική πρωτεύουσα, οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Παρά τις φήμες που είχαν προηγηθεί ότι οι Eagles Of Death Metal, το συγκρότημα που έπαιζε στο Μπατακλάν την ώρα της επίθεσης, θα έπαιζε μαζί με το ιρλανδικό γκρουπ, τελικά δεν έπαιξαν.

«Vive La France» είπε ο Bono ανοίγοντας τη συναυλία και προσέθεσε ότι «σήμερα είμαστε όλοι Παριζιάνοι».

«Αν αγαπάτε την ελευθερία, τότε το Παρίσι είναι η πατρίδα σας. Έχουμε δυο κουβέντες να πούμε για τις απώλειές σας, θεωρώ ότι η θλίψη, όπως και οι πληγές, δεν φεύγει ποτέ» συμπλήρωσε ο frontman των U2, με φόντο μία οθόνη με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας, ενώ στο μπλε κομμάτι ήταν γραμμένα τα ονόματα των θυμάτων.

Προηγουμένως, στον ιστότοπο του συγκροτήματος είχε γραφτεί:

«Επιστρέψαμε στο Παρίσι και είναι ωραία που είμαστε εδώ. Κάποιοι είπαν ότι θα είναι οι Eagles Of Death Metal μαζί με τους U2, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Έχουμε άλλα σχέδια για απόψε.

Όντως, η Πάτι Σμιθ έκανε ένα μικρό πέρασμα από τη σκηνή, τραγουδώντας το «People Have the Power», μπροστά στο κοινό που εκστασιασμένο παρακολουθούσε την δίωρη συναυλία.

Πριν ξεκινήσει το live, οι έλεγχοι στην είσοδο ήταν ιδιαιτέρως αυστηροί, με την αστυνομία αλλά και τον στρατό να περιπολούν την περιοχή. Ο έλεγχος, σωματικός και προσωπικών αντικειμένων στην είσοδο, ήταν επίσης πολύ αυστηρός.

Οι U2 έχουν προγραμματισμένη και δεύτερη συναυλία στο Παρίσι, στην οποία ενδέχεται να παίξουν μαζί με τους Eagles of Death Metal, οι οποίοι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να επιστρέψουν στο Παρίσι και κυρίως, να είναι η πρώτη μπάντα που θα παίξει στο Μπατακλάν όταν ανοίξει και πάλι.