X

Κέρδη-“χρυσάφι” από ευχές σε χριστουγεννιάτικες ..πατάτες!

Η πρωτότυπη ιδέα ενός 22χρονου έγινε επιχείρηση που «μοσχοπουλάει» και του αποφέρει πάνω από 5.000 ευρώ τον μήνα.

Ant1news

 

Είθισται τα Χριστούγεννα οι άνθρωποι να στέλνουν τις ευχές τους με τις γνωστές Χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Ένας 22χρονος Βρετανός όμως προτείνει κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο, τις Χριστουγεννιάτικες... πατάτες!

Ο Adrian Nantchev σκέφτηκε να αντιγράψει αυτό που κάνει μια επιχείρηση στις ΗΠΑ και να γράφει, κατά παραγγελία, μηνύματα πάνω σε πατάτες και να τις στέλνει σε όποιον ήθελε να στείλει …πατάτες με ευχές σε φίλους και γνωστούς!

Η ιδέα, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, άρεσε σε πολλούς, με αποτέλεσμα ο νεαρός επιχειρηματίας να έχει κέρδος, όπως δηλώνει, περίπου 1.000 λίρες την εβδομάδα, δηλαδή 1.400 ευρώ! Όπως ισχυρίζεται, μέσα σε διάστημα 3 μηνών, έχει καταφέρει να βγάλει πάνω από 12.000 λίρες!

Όπως δήλωσε στη Mirror, «η όλη ιδέα ήρθε εντελώς τυχαία. Όταν είδα μια παρόμοια επιχείρηση με μηνύματα σε πατάτες στην Αμερική σκέφτηκα, γιατί να μην προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι άνθρωποι μπορεί να βαριούνται να λαμβάνουν κάθε χρόνο μια παρόμοια κάρτα. Μια πατάτα είναι πιο συναρπαστική. Μερικά από τα μηνύματα που παίρνω είναι ξεκαρδιστικά. Άλλοι στέλνουν ευχές γενεθλίων. Είναι όλα πολύ ανάλαφρο και αστείο».

 

Τα μηνύματα στις …χριστουγεννιάτικες πατάτες γράφονται με μαρκαδόρο, μετά οι πατάτες τοποθετούνται σε μεγάλους φακέλους και φεύγουν για το ταχυδρομείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η επιχείρηση ανθεί. Οι άνθρωποι αγαπούν πολύ αυτή την ιδέα και όσοι τη λαμβάνουν ξαφνιάζονται. Γιατί κάποιος να θέλει μια βαρετή κάρτα μέσα στο γραμματοκιβώτιο του όταν μπορεί να πάρει μια «εξατομικευμένη» πατάτα;»

 

Όσον αφορά τα μελλοντικά του σχέδια, ο Andrian επιθυμεί το δικό του γραφείο με προσωπικό που να τον βοηθά στο να γράφει τα μηνύματα. Μάλιστα, στην ερώτηση «αν έχει σιχαθεί τις πατάτες», ο νεαρός απαντά ότι «αντιθέτως, η όλη δουλειά έχει συμβάλει στο να γίνει η πατάτα το αγαπημένο του λαχανικό».