X

Νέο σκάνδαλο για τον Στρος Καν: Εμφανίστηκε 5χρονο παιδί του!

Μία γυναίκα κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ ότι δεν αναγνωρίζει το παιδί τους.

Ant1news

Ένα παιδί πέντε ετών έχει ο Ντομινίκ Στρος Καν, όπως αποκαλύπτουν τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης. Η ηλικία του παιδιού δείχνει ότι γεννήθηκε όσο ο Γάλλος ήταν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ παράλληλα διεκδικούσε το χρίσμα της γαλλικής Προεδρίας.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται σε κακό χρόνο για το Ταμείο, καθώς την ίδια στιγμή, η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ οδηγείται ενώπιων της Δικαιοσύνης.

Ο πρώην επικεφαλής του Ταμείου, το οποίο έφυγε με άδοξο τρόπο από την εξουσία, κατηγορείται από την πρώην σύντροφό του ότι δεν έχει αναγνωρίσει το παιδί τους και πως δεν του παρέχει οικονομική στήριξη.

Η υπόθεση αυτή ήρθε στο φως σε μια αίθουσα δικαστηρίου του Παρισιού, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό Closer, όταν η 45χρονη μητέρα οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη ζητώντας 9.000 δολάρια το μήνα διατροφή, από τον Στρος Καν.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο ίδιος ο Στρος Καν δεν ήταν στη δίκη, ενώ η μητέρα του παιδιού προσπαθεί να τον προσεγγίσει τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Πρόκειται για το δεύτερο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, αφού το 2011 είχε παραιτηθεί μετά από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εργαζόμενης στο ξενοδόχειο Sofitel στην Νέα Υόρκη. Ο ίδιος είχε αθωωθεί, αφού σύμφωνα με το δικαστήριο, η καταγγέλλουσα ήταν αναξιόπιστη. Κατέβαλε ωστόσο αποζημίωση στην γυναίκα και η υπόθεση άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για την αποκάλυψη κι άλλων κατηγοριών σε βάρος του Στρος Καν, για καμία από τις οποίες, όμως, δεν καταδικάστηκε.