X

Boxing Day: Κοσμοσυρροή στα εμπορικά καταστήματα της Βρετανίας

Πλήθος κόσμους στους εμπορικούς δρόμους της χώρας. τεράστιες οι ουρές στα πολυκαταστήματα. Το έθιμο του υπερκαταναλωτισμού...

Ant1news

 

Το κρύο και οι τεράστιες ουρές δεν εμπόδισαν τους καταναλωτές να τρέξουν στα καταστήματα στην Oxford Street του Λονδίνου για τις καθιερωμένες εκπτώσεις του Boxing Day.

Η Boxing Day είναι η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων στη Βρετανία και ιστορικά είναι η ημέρα που ανοίγονται τα δώρα, παράδοση που έχει εδώ και δύο δεκαετίες καταργηθεί για να αντικατασταθεί με μαζική καταναλωτική έξοδο στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σήμερα, ξένοι και ντόπιοι περπατούσαν κατά μήκος της Oxford Street, στο Λονδίνο. Αρκετοί δεν κατάφεραν τελικά να μπουν σε κάποιο μεγάλο πολυκατάστημα, εξαιτίας του πλήθους, όμως άλλοι στάθηκαν πιο τυχεροί, καθώς κατέφεραν να περάσουν και να αγοράσουν με έκπτωση αυτό που ήθελαν, γλυτώνοντας και το κρύο.

 

Φέτος η έκπτωση φθάνει κατά μέσο όρο 50% της αρχικής τιμής, το μεγαλύτερο ποσοστό για αυτή τη μέρα από την οικονομική κρίση του 2008.

 

Η καταναλωτική μανία ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες, με τους εμπορικούς δρόμους όχι μόνο του Λονδίνου, αλλά και του Μάντσεστερ, του Μπέρμιγχαμ και άλλων μεγάλων αλλά και μικρότερων πόλεων να καταλαμβάνονται από πλήθη που σχηματίζουν ουρές έξω από τα πολυκαταστήματα.

 

Αναλυτές εκτιμούν ότι 22 εκατ. καταναλωτές θα ξοδέψουν, μόνο σήμερα, με περιορισμένο ωράριο, 3.7 δισ. στερλίνες, 170% περισσότερα από την περίφημη «Μαύρη Παρασκευή» του Νοεμβρίου που αποδείχτηκε πολύ φτωχή σε πωλήσεις, και 10% περισσότερο από πέρυσι.