X

Φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα μέχρι την Πρωτοχρονιά

Σε "κόκκινο" συναγερμό όλοι η Ευρώπη. Πληροφορίες για επίθεση μέχρι την Πρωτοχρονιά. Νέες απειλές από τον αρχηγό του ΙΚΙΛ Αλ Μπαγκντάντι.

Ant1news

"Κόκκινος" συναγερμός έχει σημάνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς η σοβαρή απειλή για τρομοκρατική επίθεση μέχρι την Πρωτοχρονιά, ρίχνει βαριά τη σκιά της στο εορταστικό κλίμα των ημερών.

Από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι και το Κολοσσαίο στη Ρώμη μέχρι και την τελευταία υπαίθρια αγορά στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τα μέτρα ασφαλείας είναι εμφανή, με πάνοπλους στρατιώτες και κομάντος της αστυνομίας να επιτηρούν τους πολυσύχναστους χώρους μέσα στο εορταστικό σκηνικό.

Η ανώνυμη πηγή από συμμαχική υπηρεσία πληροφοριών δίνει χρόνο επίθεσης μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στη Βιέννη ή σε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Αναφέρει μάλιστα συγκεκριμένα ονόματα τζιχαντιστών που ήδη βρίσκονται στη Γηραιά Ήπειρο και στήνουν το τρομοκρατικό τους δίκτυο, προετοιμαζόμενοι για επίθεση ανάλογη με αυτή που βύθισε στο πένθος το Παρίσι με τους 130 νεκρούς στα μέσα Νοεμβρίου.

Η πρόσφατη απειλή από το Ισλαμικό Κράτος με το χολιγουντιανής έμπνευσης βίντεο που παρουσιάζει τα τανκς του ΙΚΙΛ έξω από το Βατικανό ήταν άλλωστε μια σαφής προειδοποίηση για τις προθέσεις των φανατικών τζιχαντιστών να πατήσουν πόδι στην Ευρώπη.  

Σε αυτή τη συγκυρία επέλεξε ο αρχηγός του ΙΚΙΛ Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι να κάνει την επανεμφάνισή του με ηχογραφημένο μήνυμα, με το οποίο απειλεί και προσπαθεί να πείσει ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί και οι επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους το δυναμώνουν. 

Η τζιχαντική προπαγάνδα κάνει λόγο για την τελική μάχη με τους Σταυροφόρους, εντείνοντας τους φόβους ότι στο στόχαστρο των τρομοκρατών μπορεί να μπουν ακόμη και εμβληματικοί ναοί, οπότε λαμβάνοντας τις ημέρες αυτές έκτακτα μέτρα ασφαλείας.  

Στο τεταμένο κλίμα των ημερών προκάλεσε πανικό ένας οπλισμένος με ματσέτα νεαρός άνδρας σε κατάμεστο εμπορικό κέντρο στο νότιο Λονδίνο στη διάρκεια της χθεσινής Boxing Day.

Ο 20χρονος δράστης συνελήφθη και σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται ένας συνεργός του. Ερασιτεχνικό βίντεο που καταγράφηκε από το εμπορικό κέντρο Ιντου στο Μπρόμλεϊ απεικονίζει τον πανικό των καταναλωτών.