X

Βιβλικές καταστροφές από τις πλημμύρες στην Βρετανία! (βίντεο)

Σε "συναγερμό" η Βρετανία. Η καταιγίδα Φρανκ απειλεί να επιδεινώσει την ήδη τραγική κατάσταση. Εικόνες από τις καταστροφές σε δρόμους και σε σπίτια!

Ant1news

Οι πλημμύρες εξακολουθούν να σαρώνουν περιοχές της βόρειας Αγγλίας, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.  

Στην περιοχή Γιορκ στη Βρετανία οι ζημιές υπολογίζονται ήδη σε πάνω από έξι δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι πλημμύρες ήταν εκτεταμένες, ενώ υπερχείλισαν ποτάμια, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα.

Ιδιαίτερα επλήγη η ιστορική πόλη Γιορκ, χτισμένη στο σημείο όπου συμβάλλουν οι ποταμοί Ουζ και Φος, όπου ολόκληρες γειτονιές πλημμύρισαν, με το νερό να σκεπάζει σε ορισμένα σημεία τα αυτοκίνητα και 500 πλημμυρισμένα κτίρια.



Στρατός, σωστικά συνεργεία, κάτοικοι και εθελοντές ενισχύουν τα πρόχειρα φράγματα στους ποταμούς για να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Η κυβέρνηση κινητοποίησε 500 στρατιώτες για να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς, ενώ άλλοι 1.000 μπορούν να επέμβουν αν η κατάσταση χειροτερεύσει.



Χθες τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος έβαλε… τις γαλότσες του και πήγε για “αυτοψία”, ενώ συνομίλησε και με στρατιώτες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εκκένωσης και προστασίας των κτιρίων του Γιορκ.

Εν τω μεταξύ, η καταιγίδα Φρανκ απειλεί να επιδεινώσει την ήδη τραγική κατάσταση στην Βρετανία.