X

Φυλάκισαν τον αδερφό τους σε "περιστερώνα" κι άρπαζαν το επίδομά του

"Περιστερώνας" - φυλακή εμβαδού τριών τετραγωνικών μέτρων, χωρίς στέγαστρο…

Ant1news


Ισπανοί αστυνομικοί απελευθέρωσαν 59χρονο που παρέμενε επί χρόνια φυλακισμένος σε έναν "περιστερώνα", μέσα σε άθλιες συνθήκες, και συνέλαβαν τα δύο αδέλφια του, έναν 76χρονο και μια 61χρονη. Κατηγορούνται ότι είχαν φυλακίσει τον αδελφό τους προκειμένου να εισπράττουν το μηνιαίο επίδομα αναπηρίας του, ύψους περίπου 1.000 ευρώ. 

Ο 59χρονος, ο οποίος πάσχει από νοητική υστέρηση, ήταν κλειδωμένος γυμνός σε ένα δωμάτιο εμβαδού 3 τετραγωνικών μέτρων, χωρίς στέγαστρο, δίπλα στο σπίτι της οικογένειας. Μοναδική «επίπλωση» στον "περιστερώνα",  ένα στρώμα, διάφορα μπουκάλια και δοχεία. 

Οι αστυνομικοί της κοινότητας Ντος Ερμάνας, κοντά στη Σεβίλλη της Ανδαλουσίας, τον ανακάλυψαν όταν κλήθηκαν από περιοίκους που κατήγγειλαν ότι ο 76χρονος αδελφός του είχε μεθύσει και "τους παρενοχλούσε". 

Φτάνοντας στο σπίτι, είδαν στην άκρη ενός διαδρόμου μια πόρτα κλεισμένη με αλυσίδες και λουκέτα. Ο μεθυσμένος 76χρονος τους είπε ότι εκεί ζούσε ο αδερφός του, τον οποίο κρατούσαν σε απομόνωση "για την ασφάλειά του". 

Πίσω από την πόρτα οι αστυνομικοί βρήκαν μια μισογκρεμισμένη σκάλα που οδηγούσε σε "ένα είδος περιστερώνα χωρίς στέγη", όπως περιέγραψαν το δωμάτιο. 

Είναι άγνωστο πόσα χρόνια παρέμεινε κλειδωμένος ο 59χρονος. Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε, πάντως, ότι δεν υπάρχει κανένα ιατρικό αρχείο που να τον αφορά μετά το 1996.