X

Βρετανός είναι και ο νέος δήμιος του Ισλαμικού Κράτους

Ο νέος «Τζιχάντι Τζον» φέρεται να είναι ο Σιντάρτα Νταρ, ο οποίος άφησε τον ινδουισμό για να ασπαστεί το Ισλάμ. Αναγνωρίστηκε το αγοράκι στο βίντεο των τζιχαντιστών.

Ant1news

Η έρευνα για τον κουκουλοφόρο τζιχαντιστή, ο οποίος εμφανίζεται στο τελευταίο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους να απειλεί τη Βρετανία, επικεντρώνεται σε έναν Βρετανό, ονόματι Σιντάρτα Νταρ, ο οποίος διέφυγε στη Συρία το 2014 ενώ αποτελούσε το αντικείμενο έρευνας.

Σύμφωνα με το BBC, ο Σιντάρτα Νταρ είναι ο άμεσος στόχος της έρευνας που ξεκίνησαν οι βρετανικές αρχές μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

Το βίντεο αυτό, που μεταδόθηκε την Κυριακή, δείχνει την εκτέλεση πέντε ανδρών, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως «κατάσκοποι» από έναν τζιχαντιστή που  μιλά στα αγγλικά.

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων πιστεύει πως αυτός ο τζιχαντιστής είναι ο Σιντάρτα Νταρ, αναφέρει η πηγή την οποία επικαλείται το BBC.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Νταρ, 31 ετών τότε, συνελήφθη μαζί με άλλα οκτώ πρόσωπα ως ύποπτος για παροχή υποστήριξης στην οργάνωση Αλ Μουχατζιρούν, η οποία είναι γνωστή επίσης ως «Μουσουλμάνοι κατά των σταυροφοριών», που απαγορεύθηκε το 2011.

Αν και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, κατάφερε να φύγει από τη Βρετανία μαζί με την οικογένειά του, πήγε στο Παρίσι και στη συνέχεια στη Συρία.

Στη Βρετανία, ο άνδρας αυτός, που ήταν ινδουιστής πριν από τη μεταστροφή του στο Ισλάμ, διηύθυνε μια επιχείρηση ενοικίασης επαγγελματικών φουσκωτών κάστρων.

Ένας από τους συνεργάτες του δήλωσε στο BBC πως «δεν έχει αμφιβολία ότι η φωνή του άνδρα που εμφανίζεται στο βίντεο του ISIS ανήκει στον Νταρ».

Στο στάδιο αυτό οι βρετανικές αρχές δεν έχουν δώσει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει αυτήν τη θέση και η αδελφή του Νταρ δήλωσε στην εφημερίδα Independent ότι «εάν είναι όντως αυτός ο δήμιος, θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια».

 

Εξάλλου, ένα αγοράκι τεσσάρων ετών που εμφανίζεται στο τέλος του βίντεο του ISIS αναγνωρίστηκε από τον παππού του, που είπε ότι είναι γιος μιας γυναίκας η οποία έφυγε από τη Βρετανία το 2012 για να πάει στη Συρία.