X

Δεν στηρίζουν κυβέρνηση Ραχόι οι Σοσιαλιστές

Αρνητική απάντηση του Πέδρο Σάντσεζ στον Μαριάνο Ραχόι, σχετικά με την κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας. «Μέτωπο» με την Καταλονία.

Ant1news

Οι Σοσιαλιστές δεν θα υποστηρίξουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ξεκαθάρισε σήμερα ο επικεφαλής τους Πέδρο Σάντσεζ, απαντώντας στην πρόσκληση για «ευρεία συνεργασία», που είχε απευθύνει ο πρώτος σε ψήφους στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.

Η Βουλή της Καταλονίας ψήφισε την Κυριακή τον νέο τοπικό της ηγέτη, ο οποίος αργότερα ανακοίνωσε τον οδικό χάρτη της κυβέρνησής του, κάνοντας αναφορά στην υιοθέτηση νέων νόμων, τη δημιουργία δημόσιων υποδομών, τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την αλλαγή του Συντάγματος, καθώς και ότι η περιοχή είναι έτοιμη να δεχτεί πρόσφυγες.

Ο νέος ηγέτης της Καταλονίας, Carles Puigdemont αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ανεξαρτητοποίησης της περιοχής από την Ισπανία, τονίζοντας ότι θα πιέσει την νέα κυβέρνηση για νέα συμφωνία.

Ο Σάντσεζ από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι δεν θα υποστηρίξει καμία πολιτική δύναμη που υποστηρίζει το διαχωρισμό της Καταλονίας από την Ισπανία, διαχωρίζοντας τη θέση του από τους Podemos, που τάσσονται υπέρ του δικαιώματος της Καταλονίας να διενεργήσει δημοψήφισμα.