X

Οι φωτογραφίες του Νο1 καταζητούμενου μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι

Λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι καταγράφηκε ο Σαλάχ Αμπντέσλαμ σε βενζινάδικο, χαλαρός μαζί με έναν ακόμα νεαρό.

Ant1news

Ο 29χρονος είναι ο νούμερο ένα καταζητούμενος για τις επιθέσεις στο Παρίσι και έχει γίνει γνωστό ότι, μετά την 13η Νοεμβρίου πέρασε από τη Γαλλία στο Βέλγιο, όπου είναι η μόνιμη κατοικία του. Μάλιστα, του έγιναν τρεις έλεγχοι, χωρίς όμως να συλληφθεί ή να κρατηθεί σε κανέναν από αυτούς.

Στα πλάνα, που έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του βενζινάδικου, κοντά στα γαλλοβελγικά σύνορα, τα οποία δίνει στη δημοσιότητα το BFM TV, φέρεται να είναι οι δύο άνδρες, εντελώς χαλαροί και ψύχραιμοι, να κινούνται στο βενζινάδικο, με εμφανή όλα τους τα χαρακτηριστικά.

Ο Αμπντέσλαμ φέρεται να είχε διαφύγει στη γενέτειρά του, με άγνωστο τον τελικό του προορισμό, με τη βοήθεια δύο φίλων του, του Μοχάμεντ Αμρί και του Σαλάχ Χαμζά Ατού, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση λίγες ώρες μετά.

Τα ίχνη του αγνοούνται από τότε, ενώ έχει εντοπιστεί διαμέρισμα έξω από τις Βρυξέλλες, στον οποίο βρέθηκε γενετικό υλικό του, καθώς και ίχνη από εκρηκτικές ύλες, όπως αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

 

Παρά το ότι ο Σαλάχ Αμπντέσλαμ είναι ο νούμερο ένα καταζητούμενος, ο ρόλος που είχε στις επιθέσεις δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί. Σε βάρος του έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.