X

Σάλος από το σκίτσο του Charlie Hebdo για τον Αϊλάν

«Τι θα γινόταν ο μικρός Αϊλάν αν μεγάλωνε» έχει τίτλο το επίμαχο σκίτσο, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις παγκοσμίως.

Ant1news

Απίστευτο σκίτσο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού, προκαλεί, για μια ακόμα φορά. Αυτήν όμως όχι μόνο τους Μουσουλμάνους του κόσμου, αλλά όλον τον κόσμο.

Το σκίτσο με τίτλο  «Τι θα γινόταν ο μικρός Αϊλάν αν μεγάλωνε» εμφανίζει το άψυχο κορμάκι του παιδιού από τη Συρία, όπως ξεβράστηκε στην παραλία της Τουρκίας, συγκλονίζοντας όλον τον κόσμο, να μεγαλώνει και να γίνεται ένας από τους πρόσφυγες – μετανάστες που επιτέθηκαν σεξουαλικά σε δεκάδες γυναίκες στην Κολωνία.

Το σκίτσο αυτό έρχεται μετά από μια σειρά σκίτσων για το παιδί, ενώ η διεύθυνση του περιοδικού ισχυρίζεται ότι σατιρίζει την «ισλαμοφοβία» στην Ευρώπη κι εκείνους που μισούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Οι επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πέσει σαν χιονοστιβάδα. Χρήστες του διαδικτύου επικρίνουν το περιοδικό, που όπως κι ο Αϊλάν έπεσε θύμα των φανατικών τζιχαντιστών.

Κάποιοι άλλοι παραδέχονται ότι το σκίτσο ήταν κατά της ισλαμοφοβίας στην Ευρώπη, αλλά χαρακτηρίζουν χοντροκομμένο τον τρόπο που οι Γάλλοι σκιτσογράφοι επέλεξαν να τον επικρίνουν, καθώς αποτελεί ασέβεια στη μνήμη του παιδιού που έγινε το σύμβολο για τα δεινά των προσφύγων.