X

“Φλέγεται” η Γαλλία από τις απεργίες (βίντεο, φωτο)

Οδηγοί ταξί έκλεισαν τους δρόμους και διαμαρτυρόμενοι έκαψαν λάστιχα. Μεγάλες κινητοποιήσεις δημοσίων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών.

Ant1news

Οδηγοί ταξί έχουν μπλοκάρει τους δρόμους της Γαλλίας, μπλοκάροντας τους δρόμους και καίγοντας λάστιχα. Από το πρωί έχουν συλληφθεί τουλάχιστον είκοσι άτομα, σε Παρίσι και Μασσαλία, τη στιγμή που και οι αεροπορικές συγκοινωνίες έχουν «παγώσει», με την ακύρωση τουλάχιστον δώδεκα πτήσεων.

Την ίδια ώρα, οδηγοί ταξί από το Βέλγιο και την Ισπανία, που συμμετείχαν σε διαδήλωση στο δυτικό Παρίσι, μπλοκάροντας την κυκλοφορία.

Oι ταξιτζίδες διαμαρτύρονται για την υπηρεσία Uber Taxi, που προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς με πολύ χαμηλό κόστος.

 

 

Οι διαμαρτυρόμενοι επιχείρησαν να αποκλείσουν και την κεντρική αρτηρία περιφερειακής οδού, όμως απωθήθηκαν από αστυνομικούς με τη χρήση χημικών.

Την ίδια ώρα, οι δρόμοι στην πόλη έχουν παραλύσει, λόγω της αυξημένης κίνησης.

 

Ένας οδηγός ταξί τραυματίστηκε, όταν ένα λεωφορείο του αεροδρομίου μπλόκαρε το δρόμο και άλλοι οδηγοί του πέταξαν πέτρες, προσπαθώντας να το βγάλουν από τη μέση του δρόμου.

Άλλα μπλόκα είχαν επίσης, αποκλείσει τη δίοδο προς το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ.

Οι οδηγοί ταξί διαμαρτύρονται για την υπηρεσία, που όπως λένε ανατρέπει τα δεδομένα του ανταγωνισμού των ταξί.

 

«Οι οδηγοί του Uber είναι επαγγελματίες που πληρώνουν φόρους και σέβονται τους κανόνες» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας.

 

Στο μεταξύ, απεργούν και οι ελεγκτές εναέριας πτήσης, οι οποίοι έχουν προκαλέσει την ακύρωση πέντε πτήσεων, ενώ η EasyJet ακύρωσε 35 συνολικά πτήσεις.

Εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί απέργησαν σήμερα, διαμαρτυρόμενοι για το πάγωμα της μισθοδοσίας τους και την μείωση των μισθών τους. Οι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις, για σήμερα το απόγευμα.

Ο Ολάντ είχε δηλώσει στις αρχές του μήνα ότι, κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση «έκτακτης οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης», καθώς και ότι σκοπεύει να χρησιμοποίησει 2 δισ. ευρώ για προσλήψεις.