X

Βίντεο: Επίθεση μεταναστών σε Γερμανούς στο μετρό του Μονάχου

Δύο συνταξιούχοι προστάτευσαν μία κοπέλα η οποία παρενοχλήθηκε από τους δύο Άραβες στο μετρό του Μονάχου.

Ant1news

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από επίθεση σε βαγόνι του μετρό στο Μόναχο.

Στο βίντεο που έχει καταγράψει ένας Γερμανός, ο Tom Roth, φαίνονται δύο άνδρες που ισχυρίζεται ότι είναι Άραβες να επιτίθενται σε συνταξιούχους που προσπαθούν να προστατέψουν μία κοπέλα στην οποία παρενόχλησαν οι πρώτοι.

Οι νεαροί φαίνονται στο βίντεο να κρατούν τον έναν συνταξιούχο από τα χέρια, ενώ ο δεύτερος παλεύει μαζί τους.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένας από τους δύο νεαρούς παρενόχλησε μία επιβάτιδα του μετρό και εκείνος αντέδρασε χτυπώντας το χέρι του στο παράθυρο.

«Μια νέα κοπέλα δέχτηκε επίθεση στο Μετρό. Δύο άντρες παρενέβησαν και τότε πιάστηκαν στα χέρια. Αυτό συνέβη μέρα μεσημέρι στην καρδιά του Μονάχου. Ανέβηκα στο τρένο στον σταθμό Sendlinger Tor. Καθόμουν απέναντι από την κοπέλα. Πίσω της κάθισαν δύο μετανάστες και ένας από αυτούς άρχισε να την παρενοχλεί. Της είπε κάτι και τη ρώτησε γιατί δεν του απαντά στα γερμανικά. "Επειδή με ρώτησες στα αγγλικά" του απαντά εκείνη. Νομίζω είχε βάλει το χέρι της επάνω στην πλάτη της. Γύρισε και κοίταξε προς το μέρος μου.

Ο μετανάστης χτύπησε δυνατά το χέρι του στο παράθυρο. Υποθέτω ότι ήταν θυμωμένος που τον απέρριψε. Αρκετοί του φώναξαν να σταματήσει. Ένας από τους μετανάστες χάιδεψε χλευαστικά έναν επιβάτη που ήταν φαλακρός. Σηκώθηκε αμέσως και τότε ο μετανάστης τον άρπαξε από τον λαιμό. Η κατάσταση τέθηκε μετά από λίγη ώρα υπό έλεγχο και όταν φτάσαμε στον σταθμό κάλεσα την αστυνομία. Μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω» αναφέρει το σχόλιο που συνόδευε το βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook.

Το περιστατικό έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος εκατοντάδων γυναικών στην Κολωνία, οι οποίες αποδόθηκαν σε αιτούντες άσυλο, προκαλώντας νέο κύκλο αντιδράσεων κατά της πολιτικής που ακολουθεί η Άγκελα Μέρκελ στο προσφυγικό.