X

Αποκάλυψη: μιλά η γυναίκα που οδήγησε στον εντοπισμό του Αμπαούντ

Τι είπε η «Σόνια» σε γαλλικό ραδιόφωνο. Νέο βίντεο του ISIS με τους «μακελάρηδες» του Παρισιού.

Ant1news


Τον τρόπο με τον οποίο οδήγησε την αστυνομία στα ίχνη του εγκεφάλου των επιθέσεων του Παρισιού, Αντελχαμίντ Αμπαούντ αποκάλυψε σε γαλλικό ραδιόφωνο μια γυναίκα, με το όνομα Σόνια. 

Όπως είπε ήταν μαζί με την ξαδέλφη του Αμπαούντ, Χάσνα Άιτ Μπουλαχσέν, δυο ημέρες μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου όταν η φίλη της δέχθηκε τηλεφωνικό αίτημα να βρει αυτοκίνητο για να πάει να πάρει κάποιον. 

Οι δυο φίλες πήγαν μαζί σε μια βιομηχανική περιοχή στο Σεν Ντενίς του βόρειου Παρισιού και αφού η Μπουλαχσέν ανέφερε έναν ειδικό κωδικό, 10-10, ο Αμπαούντ βγήκε από ένα δάσος. 

"Χαμογελούσε και δεν έδειχνε καθόλου για τρομοκράτης", είπε η Σόνια και συμπλήρωσε πώς η Μπουλαχσέν αναφώνησε: "Χαμίντ, είσαι ζωντανός. Τι κάνεις εδώ;" και ότι ο Αμπαούντ της ζήτησε να βρει κρυψώνα προκειμένου να μείνει για δυο μέρες. 

Παράλληλα περιέγραψε αναλυτικά και τον διάλογο του Αμπαούντ μαζί της: 

•Σόνια: Ήσουν αναμεμειγμένος σε αυτά που έγιναν στις 13 Νοεμβρίου;

•Αμπαούντ: Ήμουν στις ταράτσες στις καφετέριες.

•Σόνια: Αλλά σκότωσες αθώους ανθρώπους.

•Αμπαούντ: Όχι δεν ήταν αθώοι. Πρέπει να δεις τι γίνεται με εμάς στη Συρία. 

Στη διάρκεια της διαδρομής με το αυτοκίνητο, ο Αμπαούντ φέρεται να είπε στις γυναίκες πώς εκείνος και άλλοι επέστρεψαν στη Γαλλία από τη Συρία δίχως επίσημα έγγραφα. Ανέφερε μάλιστα ότι περίπου 90 - Σύριοι, Ιρακινοί, Γάλλοι και Βρετανοί- είχαν ταξιδέψει στη Γαλλία και ήταν διασκορπισμένοι γύρω από το Παρίσι. 

Ο Αμπαούντ φέρεται να είπε στις γυναίκες -σύμφωνα με τη Σόνια- ότι "κάποιες από τις επιθέσεις εμποδίστηκαν και είμαι εδώ για να διασφαλίσω ότι δεν θα υπάρξουν άλλες που θα εμποδιστούν ". 

Ο Αντελχαμίντ Αμπαούντ βγήκε από το αυτοκίνητο αφού ζήτησε από την ξαδέρφη του εφεδρικά ζευγάρια παπουτσιών και ρούχα. Η Σόνια προέτρεψε την Μπουλαχσέν να επικοινωνήσει με την αστυνομία, γράφει το BBC, αλλά η φίλη της αρνήθηκε  εξηγώντας ότι ο Αμπαούντ έχει μια δουλειά να τελειώσει και πως μετά θα φύγει. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι θα γίνουν και άλλες επιθέσεις σε εμπορικό κέντρο, σε αστυνομικό τμήμα και σε παιδικό σταθμό στην περιοχή La Defense. 

Εν συνεχεία η Σόνια τηλεφώνησε στην ειδική γραμμή της αστυνομίας για πληροφορίες σχετικές με τους δράστες και δυο μέρες αργότερα έγινςε η επιχείρηση των αρχών στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί. 

Η Σόνια εξήγησε ότι μίλησε στα μέσα ενημέρωσης επειδή νιώθει ότι οι αρχές την εγκατέλειψαν και δεν της έδωσαν την απαραίτητη προστασία. 

Η αστυνομία φέρεται να της ζήτησε να αλλάξει το όνομά της και την πόλη που διαμένει αλλά η Σόνια έχει ακόμα την ίδια ταυτότητα. Ταυτοχρόνως, εξέφρασε ανησυχίες για τη ζωή της καθώς δεν έχει αστυνομική προστασία. 

Νέο βίντεο του ISIS με τους "μακελάρηδες" του Παρισιού.

Οι Τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν το Παρίσι "πρωταγωνιστούν" στο νέο βίντεο που δημοσιοποίησε το Ισλαμικό Κράτος, και μέσα απο το οποίο εξαπολύει απειλές εναντίον του Ντέβιντ Κάμερον.