X

Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος της Καμόρα

Στα δίχτυα της ιταλικής Αστυνομίας έπεσε ο 38χρονος Αλεσάντρο Τζιανέλι, ο οποίος καταζητείτο από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς.

Ant1news

Καίριο πλήγμα στις τάξεις της Καμόρα, της μαφίας που ελέγχει το οργανωμένο έγκλημα στη Νάπολη, κατάφερε η Αστυνομία, συλλαμβάνοντας έναν από τους αρχηγούς των φατριών που συγκρούονται εδώ και μήνες για την κυριαρχία στον ιταλικό νότο.

Ο 38χρονος Αλεσάντρο Τζιανέλι, ο οποίος καταζητείτο από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, συνελήφθη σε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της ιταλικής Αστυνομίας κοντά στην Καζέρτα, ενώ επιχειρούσε να μεταβεί σε προάστιο της Ρώμης για να βρει καταφύγιο.

Από την αρχή της χρονιάς έχουν γίνει 10 δολοφονίες στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, καθώς οι φατρίες της Καμόρα συγκρούονται για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών. Η Καμόρα, που έχει έδρα στη Νάπολη και την γύρω περιοχή, έχει ενισχυθεί βγάζοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από το λαθρεμπόριο, τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, τους εκβιασμούς και την πορνεία και την πορνεία.

 

Τη σύλληψη του Τζιανέλι χαιρέτισε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Αντζελίνο Αλφάνο, ο οποίος πρόσφατα είχε ζητήσει την ανάπτυξη του στρατού στη Νάπολη για τη διασφάλιση της τάξης.