X

“Βασιλικό” δείπνο παρέθεσε η Μέρκελ στον Κάμερον (φωτο)

Η Daily Mail σε άρθρο της σχολιάζει ειρωνικά πως «ίσως το μήνυμα της λιτότητας δεν έχει φτάσει έως εκεί».

Ant1news

Σε μία από τις πιο «χλιδάτες» αίθουσες του δημαρχείου του Αμβούργου η Άγκελα Μέρκελ παρέθεσε ένα πλουσιοπάροχο δείπνο προς τιμήν του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Βρετανός πρωθυπουργός γελούσαν και αστειεύονταν, απολαμβάνοντας το πλούσιο δείπνο, στην αίθουσα με τη χρυσή οροφή και τους μεγαλοπρεπείς πολυελαίους.

Το σκηνικό αυτό προκάλεσε τα επικριτικά σχόλια ορισμένων, ενώ η Daily Mail σε άρθρο της σχολιάζει ειρωνικά πως «ίσως το μήνυμα της λιτότητας δεν έχει φτάσει έως εκεί».

 

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, κατά τη διάρκεια του δείπνου, υπεραμύνθηκε της επιθυμίας της χώρας του να προστατέψει την κυριαρχία της, ζητώντας την κατανόηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις για τον επανακαθορισμό των όρων παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, οι οποίοι αναμένονται να αποφασιστούν την επόμενη εβδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης - 19ης Φεβρουαρίου.

 

Ο κ. Κάμερον σημείωσε πως γνωρίζει πως κάποιοι μπορεί να θεωρούν την Βρετανία ως "αντιδραστική και αρκετά ισχυρογνώμων", στην προσπάθεια της να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους παραμονής της στην Ένωση των 28 κρατών-μελών. Εντούτοις, υπερθεμάτισε την πεποίθηση του ότι οι μεταρρυθμίσεις που επιδιώκει θα βοηθήσουν την Γερμανία και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ, ενώ παράλληλα "δεν απολογήθηκε" για την ανάγκη της Βρετανίας να προστατέψει την κυριαρχία της. 

 

Η καγκελάριος Μέρκελ, από την πλευρά της, τόνισε πως είναι ολοένα πιο σίγουρη για την επίτευξη μιας συμφωνίας για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, προειδοποιώντας όμως πως χρειάζονται και από τις δύο πλευρές περισσότεροι συμβιβασμοί.