X

Επετεύχθη συμφωνία για την αποφυγή Brexit

Τέλος στο θρίλερ για τη Βρετανία. Τι ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Τουσκ. "Συμφωνία επιτεύχθηκε" έγραψε και η πρόεδρος της Λιθουανίας. Τι προβλέπει η συμφωνία.

Ant1news

Συμφωνία επετεύχθη! Τέλος μπήκε στα σενάρια για ενδεχόμενο Brexit ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, καθώς όπως ανακοίνωσε λίγο μετά τις 23.00 ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, η στήριξη για τη νέα συμφωνία μεταξύ Ε.Ε και Βρετανίας είναι ομόφωνη.

Ο Ντόναλντ Τουσκ με μήνυμά του μέσω Twitter έβαλε τέλος στο θρίλερ που είχε ξεκινήσει από χθες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία προβλέπει πως καμία μελλοντική αλλαγή σε ευρωπαϊκές συνθήκες δεν θα θέσει σε κίνδυνο την εξαίρεση της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή αρχή της ολοκλήρωσης.

Χαρούμενος δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κάνοντας λόγο για μία δίκαιη συμφωνία, τόσο για τη Βρετανία, όσο και για τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ. "Μήνες σκληρής δουλειάς, απέδωσαν" σημείωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Νωρίτερα και η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε γνωστοποίησε με μήνυμά της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ ΕΕ- Βρετανίας με στόχο την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. "Συμφωνία #UKinEU επιτεύχθηκε. Τέλος στο δράμα", έγραψε στο Twitter.

«Έχουμε συμφωνία, και είναι ένας δίκαιος συμβιβασμός ο οποίος πιστεύω θα βοηθήσει να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ε.Ε.», έγραψε από πλευράς του ο πρωθυπουργός της Τσεχίας.

Πάντως, ο Ντέιβιντ Κάμερον ενημέρωσε πως θα φέρει τη συμφωνία στο υπουργικό συμβούλιο το Σάββατο, ενώ σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου. «Διαπραγματεύτηκα μια συμφωνία που δίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα ειδικό στάτους στην ΕΕ», έγραψε στο Twitter.