X

Mέρκελ προς Ελλάδα: Επιταχύνετε τις προσπάθειες για στέγαση προσφύγων

Η Αθήνα έπρεπε να έχει παράσχει στέγη σε 50.000 πρόσφυγες έως το τέλος του 2015, επισημαίνει η καγκελάριος της Γερμανίας.

Ant1news


H Ελλάδα χρειάζεται να υλοποιήσει τάχιστα τις δεσμεύσεις για παροχή στέγασης σε 50.000 πρόσφυγες αλλά και η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει την Αθήνα , δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ στην Bild am Sonntag.

Με βάση το αρχικό σχέδιο η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει παράσχει στέγη σε 50.000 πρόσφυγες έως το τέλος του 2015, σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος υπογραμμίζοντας πως  οι καθυστερήσεις πρέπει να επιλυθούν τάχιστα καθώς η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί την αξιοπρεπή στέγασή τους.

«Γνωρίζω από τις συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα ότι θέλει να το πράξει αλλά χρειάζεται τη βοήθειά μας και για αυτό το λόγο η ΕΕ πρέπει και θα σταθεί αλληλέγγυα στην Ελλάδα» πρόσθεσε η Μέρκελ .

Παράλληλα, τόνισε ότι η Αυστρία και Βαλκανικά κράτη με την απόφασή τους να σφραγίσουν τα σύνορα φέρουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Αντιθέτως, ο Βαυαρός σύμμαχος της Μέρκελ δήλωσε ότι η επιβολή περιορισμών από Αυστρία κι άλλες χώρες έχει ωφελήσει τη Γερμανία καθώς μείωσε τον αριθμό των ροών.

Έχει σημειωθεί μια αλλαγή στο προσφυγικό καθώς έχουν κλείσει κομμάτια του Βαλκανικού διαδρόμου, δήλωσε ο Χόρστ Ζέεχοφερ στο Der Spiegel.