X

Ιταλική Βουλή: Τέλος τα “βερεσέδια” για τους βουλευτές στο μπαρ

Πολλοί από τους βουλευτές του ιταλικού κοινοβουλίου ήταν ξεχασιάρηδες…. Με αποτέλεσμα να καλούνται πλέον να προσκομίζουν την απόδειξη για να πιούν καφέ.

Ant1news

Η νέα διεύθυνση του κυλικείου στο ιταλικό κοινοβούλιο προχώρησε στη λήψη μιας απόφασης που σχολιάζεται ποικιλότροπα από πολιτικούς και πολίτες.

Παρατηρώντας ότι τα έσοδα ήταν περίπου 30% χαμηλότερα της κατανάλωσης παρακολούθησε τη ροή της πελατείας της και πρόσεξε ότι πολλοί από τους βουλευτές, ήταν αφηρημένοι… και ξεχνούσαν να πληρώνουν για τα είδη που προμηθεύονταν.

Έτσι αποφάσισαν να υιοθετήσουν μια νέα πρακτική και πλέον οι βουλευτές θα πρέπει να προσκομίζουν πρώτα την απόδειξη πληρωμής και μετά να παίρνουν τον αγαπημένο τους εσπρέσο.

Στην γειτονική χώρα οι εφημερίδες ασχολήθηκαν εκτεταμένα με το θέμα και μάλιστα η Corriere della Sera αναφέρει πως το έργο των μπουφετζήδων θα ενισχύουν «ελεγκτές αποδείξεων», που καλούνται να είναι «διακριτικοί αλλά άτεγκτοι».

H Repubblica από την πλευρά της μεταφέρει διαλόγους υπουργών και βουλευτών από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου, κατά τους οποίους εξανίστανται με την νέα πρακτική λέγοντας πως «πρώτα σερβίρομαι, μετά πληρώνω, όπως σε όλα τα μπαρ του κόσμου».