X

Χιονοστιβάδα σκόρπισε το θάνατο στις ιταλικές Άλπεις

Τουλάχιστον έξι οι νεκροί σκιέρ και μία σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα. Πρόκειται για μία από τις φονικότερες χιονοστιβάδες των τελευταίων ετών στην περιοχή.

Ant1news

Τη φρίκη και το θάνατο σκόρπισε το πρωί μια τεράστια χιονοστιβάδα, η οποία καταπλάκωσε δεκάδες σκιέρ την ώρα που απολάμβαναν το αγαπημένο τους σπορ στις ιταλικές Άλπεις.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, πρόκειται για μία από τις φονικότερες χιονοστιβάδες των τελευταίων χρόνων στην περιοχή, καθώς άφησε πίσω της έξι νεκρούς, τέσσερις εκ των οποίων ήταν ιταλοί πολίτες.

Μία γυναίκα μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένη σε κοντινό νοσοκομείο, ενώ δύο ακόμα σκιέρ κατάφεραν να βγουν αλώβητοι από το χιόνι.

Τρία ελικόπτερα, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και περισσότεροι από 70 διασώστες και πυροσβέστες συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή. «Γνωρίζουμε ότι υπήρχαν αρκετές ομάδες στον ίδιο χώρο, γι αυτό συνεχίζουμε τις έρευνες,» είπε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε τις πρωινές ώρες σε υψόμετρο άνω των 3.000 μέτρων, στο όρος Nevoso ή «Χιονισμένο βουνό», στο Νότιο Τιρόλο, κοντά στα αυστριακά σύνορα. Ήταν μια ηλιόλουστη ημέρα μετά από ένα μακρύ διάστημα με έντονα φαινόμενα και ισχυρές χιονοπτώσεις.