X

Έκρηξη στο μετρό των Βρυξελλών

Εκρήξεις σε δύο σταθμούς του μετρό των Βρυξελλών. Τουλάχιστον δέκα νεκροί από τις εκρήξεις, που έγιναν δίπλα στα κτήρια της Κομισιόν.

Ant1news

Τουλάχιστον δέκα νεκροί, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, είναι ο απολογισμός των εκρήξεων που σημειώθηκαν σε δύο σταθμούς του μετρό στις Βρυξέλλες. Επίσημες πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν νεκροί από τις εκρήξεις στο μετρό και κάνουν λόγο για 15 τραυματίες, από τις δύο εκρήξεις.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στους σταθμούς Μάλμπεκ και Σούμαν.

Οι σταθμοί του μετρό βρίσκονται κοντά στο κτήριο της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι υπάλληλοι της Κομισιόν έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν μέσα στα κτήρια, ενώ δυνάμεις του στρατού έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία της πόλης, μεταξύ των οποίων το γραφείο του Πρωθυπουργού και το αεροδρόμιο.

Σε συναγερμό έχει τεθεί ολόκληρη η Ευρώπη, με αύξηση των μέτρων ασφαλείας σε αεροδρόμια και σύνορα, ακυρώσεις πτήσεων και δρομολογίων των τρένων.

 

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στο σταθμό Μάλμπεκ, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν οι αμαξοστοιχείες στο σημείο που βρίσκονταν. Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν ανθρώπους να κατεβαίνουν από το μετρό και να περπατούν στις ράγες του.

 

Προηγουμένως είχε δοθεί εντολή για εκκένωση του μετρό, αφού είχαν σημειωθεί δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, προκαλώντας το θάνατο σε τουλάχιστον έντεκα ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες.

Η κυκλοφορία του μετρό έχει διακοπεί και οι σταθμοί έχουν κλείσει. Η πόλη έχει τεθεί στον ύψιστο βαθμό ασφαλείας.