X

Φόβοι για τα πυρηνικά εργοστάσια του Βελγίου

Εκκενώθηκε μέρος πυρινικού σταθμού. Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας έπειτα από το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες.

Ant1news

Οι φόβοι στο Βέλγιο εντείνονται μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο αλλά κι το μετρό των Βρυξελλών με δεκάδες νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες.

Όπως αναφέρει η βελγική εφημερίδα «τα βελγικά πυρηνικά εργοστάσια βρίσκονται σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού. Στρατιώτες βρίσκονται επιτόπου, τα κάγκελα έκλεισαν, οι έλεγχοι είναι συστηματικοί».

Σε νεότερο δημοσίευμά της η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι «αστυνομία και στρατός ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας των πυρηνικών εργοστασίων στο Βέλγιο».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες απομακρύνθηκε το μη αναγκαίο προσωπικό για τη λειτουργία του βελγικού πυρηνικού σταθμού του Τιχάνζ κατόπιν αιτήματος των αρχών της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική εταιρία λειτουργίας του σταθμού, Engie.

Εκπρόσωπος της Engie δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ωστόσο, το βασικό προσωπικό, παραμένει στο σταθμό για να συνεχιστεί η λειτουργία της μονάδας. Νωρίτερα, το βελγικό δίκτυο VTM μετέδωσε ότι ο σταθμός είχε εκκενωθεί μετά τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σε σταθμό του μετρό στη βελγική πρωτεύουσα.